Van valakinek bevált tojásmentes süti receptje, pl: piskótatekercs, muffin?
Az előző vagyok. Rákerestem neten és találtam egy biztató receptet, amit én is bátran kipróbálnék:
Több tojásmentes piskótareceptet is kipróbáltam, de nekem egyik sem vált be, fullasztós, lapos, ízetlen tésztákat kaptam. Végül egy német recepttárban leltem rá erre a verzióra, és végre sikerem volt! Szépen feljött, finom is. Remélem, másnak is sikere lesz vele.
hozzávalók / 12 adag
200 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 teáskanál ecet
125 ml napraforgó olaj
250 ml víz
460 g finomliszt (vagy 400 g és 60 g kakaópor)
3 teáskanál sütőpor
0.5 tk só
Egy tálban összekeverjük a lisztet, sót, sütőport. Ezt félretesszük.
Egy másik tálba öntjük a cukrot és a vaníliás cukrot, belekeverjük az ecetet.
Robotgéppel folyamatos adagolás (én folyamatosan vékony sugárban csurgatom hozzá) mellett a cukorhoz adagoljuk az olajat és a vizet. Nem lesz habos, de homogén masszát kapunk pár perc után.
A cukros szirupba részletekben belekeverjük a lisztes keveréket és simára dolgozzuk. Sűrű masszát kapunk, de nem kell megijedni, jó lesz :)
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, közben kivajazunk és kilisztezünk egy tepsit (én kerek tortaformában sütöm). A masszát eligazítjuk a tepsiben, majd a forró sütőbe tesszük és visszavesszük a hőmérsékletet 180 fokra.
Sütőtől függően 30-40 percig sütjük. (Az én sütőmben 40 perc kell neki, de fél óra után rá lehet nyitni az ajtót és tűpróbával ellenőrizni, hogy megsült-e.)
Ha kész, kivesszük a formából és kihűtjük. Tetszés szerint fogyasztható magában, vagy torták alapjaként is kiváló.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 26 cm
Forrás: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!