Piskótatekercs profin?
Szeretnék piskóta tekercset sütni,mert tipikusan az a "minden konyhában van hozzá alapanyag" tészta,és akkor is lehet sütni,ha épp esetleg nincs nyitva a bolt.( Én esetem.)
Egyszer már próbálkoztam,totál rossz lett,el is ment a kedvem!
Kettő problémám volt. Az egyik az,hogy a sütőpapírra ráragadt a piskóta,de időközben rájöttem,hogy én volt a hülye,szóval ezt a problémát most már magamtól is tudnám orvosolni.Ami viszont nagyon nem sikerült,és nem jöttem rá,hogy mi volt a baj,az az,hogy nem tudtam felcsavarni,mert eltört. :(
Hogy csinálják a profik ezt a felcsavarást? :)
Köszi előre is. :)
Biztos kiszárítottad a piskótát azért tört el.
Én egy lapos tepsiben szoktam készíteni.
A legnagyobb tepsibe 8 db tojást használok.
Szokványos piskótát készítek,amit sütőpapírra teszek.Még világosan veszem ki és kiborítom, lehúzom a sütőpapírt visszafordítom, papírral felcsavarom és így hűtöm ki.
Én úgy szoktam hogy a forró piskóta lapot rögtön tiszta konyharuhára teszem, a sütőpapírt lehúzom és azonnal még melegen konyharuhával együtt tekerem fel és úgy hagyom kihűlni. A konyharuha nem engedi hogy kiszáradjon így nem törik.
Ezt még egy cukrásztól tanultam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!