Lekváros Piskótatekercs receptet mondanátok?
Ahogyan én tanultam:
kell hozzá: ahány tojás, annyi púpotott evőkanál grízes liszt, és annyi csapott evőkanál kristály cukor, + 1 kis csomag sütőpor.
Tekercshez a gáztűzhely sütőlapjára öntve 6 tojásból lesz jó a tekercs. Ha kisült, rögtön fehér szalvétára borítod, és azzal együtt tekered fel, (lehetőleg ne törjön el!) hagyod kihűlni. Ha kihűlt, szépen szét-tekered, megkened, szalvéta nélkül visszatekered és tálcára rakod. Porcukorral (teaszűrőn keresztül) megszórod a külsejét!
Ahogyan én tanultam (nem tudom, veletek hogyan tanították)
a tojások sárgáját-fehérjét külön választjuk, a sárgájába a cukrot símára, habosra kavarjuk. Majd óvatosan belekavarjuk a kőkeményre vert habot, és utána ebbe szinte kanalanként adagoljuk és kavarjuk bele a lisztet és a sütőport.
Mehet a sütőlapra, be a forró sütőbe, órát megnézni, és 20 percig a közelébe sem szabad menni!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!