Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lekváros Piskótatekercs...

Lekváros Piskótatekercs receptet mondanátok?

Figyelt kérdés
gyakszin csináltunk és 3 tojás volt benne az nekem most igy elég is lenne nem akarok húú de nagy tekercet csinálni hanem egy egyszerű de finomat.Csak gyakorlás miatt.

2013. nov. 30. 08:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
47%

Ahogyan én tanultam:

kell hozzá: ahány tojás, annyi púpotott evőkanál grízes liszt, és annyi csapott evőkanál kristály cukor, + 1 kis csomag sütőpor.


Tekercshez a gáztűzhely sütőlapjára öntve 6 tojásból lesz jó a tekercs. Ha kisült, rögtön fehér szalvétára borítod, és azzal együtt tekered fel, (lehetőleg ne törjön el!) hagyod kihűlni. Ha kihűlt, szépen szét-tekered, megkened, szalvéta nélkül visszatekered és tálcára rakod. Porcukorral (teaszűrőn keresztül) megszórod a külsejét!


Ahogyan én tanultam (nem tudom, veletek hogyan tanították)

a tojások sárgáját-fehérjét külön választjuk, a sárgájába a cukrot símára, habosra kavarjuk. Majd óvatosan belekavarjuk a kőkeményre vert habot, és utána ebbe szinte kanalanként adagoljuk és kavarjuk bele a lisztet és a sütőport.

Mehet a sütőlapra, be a forró sütőbe, órát megnézni, és 20 percig a közelébe sem szabad menni!!

2013. nov. 30. 08:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
Az utolsó az köszönöm szépen!!! :D
2013. nov. 30. 08:42
 3/11 anonim ***** válasza:
68%
Lehet úgy is, hogy a 3 tojást egy keverőtálba ütöd, adsz hozzá 3 lapos evőkanál cukrot és habverővel addig vered, míg elégkemény hab nem lesz belőle (kb 3-5 perc), 3 evőkanál vizet is adsz közben hozzá, majd 3 púpos evőkanál simalisztet óvatosan elkeversz benne, hogy a hab ne törjön össze. Sűtőpapírral bélelt tepsire kened és kb 15 perc alatt középbarnára sütöd, ha megsült a sütőpapírt megfogva átfordítod a tésztát és lehúzod róla a papírt. Vizes konyharuhára teszel egy tiszta sütőpapírt, erre a tésztát és feltekered, a vizes konyharuhával beborítod, ha kihűlt barack levárral megkened és feltekered. Ilyenkor alufóliába szoktam tenni egy időre, hogy megtartsa a formáját.
2013. nov. 30. 08:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:
Ha a vízet hanyagolom nagy baj lesz belőle? mert a tanár azt mondta h nem kell bele
2013. nov. 30. 08:55
 5/11 anonim ***** válasza:
Hanyagolhatod, én szoktam beletenni, szerintebb lágyabb a tésztája.
2013. nov. 30. 08:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 A kérdező kommentje:
Rendben! Kszönöm szépen! :D szerintem neki is állok :)
2013. nov. 30. 08:59
 7/11 anonim ***** válasza:
Egy főzőműsorban így csinálta a néni, és nagyon gusztusos volt a lekváros piskótája, abban víz is volt, van amikor teszek bele, de van amikor kihagyom, mindkettő jó.
2013. nov. 30. 08:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 A kérdező kommentje:
por v kristálycukor kell bele??
2013. nov. 30. 09:16
 9/11 anonim ***** válasza:
Kristálycukorral szoktam, de sütőport nem teszek bele.Így is sikerül!
2013. nov. 30. 09:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 Béla211 ***** válasza:
kristály.
2013. nov. 30. 09:26
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!