Jól bevált, kedvenc vega recept?
Tojásrántotta.
Fogjunk x tojást, törjük fel őket, és egy serpenyőben süssük a kívánt állagúra.
Palacsinta, lasagne, pizza, hamburger. Ezeket nemcsak klasszikus húsos verzióban lehet elkészíteni, hanem bármilyen zöldséggel vagy hús helyettesítővel. Ízlés szerint lehet őket varriálni, szezonális zöldségekkel, vagy különlegesebb ízvilággal (pl. hamburgerbe curry-s "pogácsa", csípős öntettel). Nem írtad miket szeretsz, ezért nem írok receptet, de a neten milliót találsz, olyan összetevőkkel, amiket szeretsz.
A kedvenceim a "junk foodok", sokat elkészítek otthon egészségesebb változatban. A megrögzött húsevő ismerőseimtől sem érkezett még panasz.
Egy diósült recept az egyik kedvencem, bár az évek során kicsit módosították rajta, kicsit magyarosítottam, de ezt az eredeti receptet gondosan őrzöm, nagyon finom.
A másik nagy kedvencem egy töltött padlizsán, ha vendégeket hívok ez a
Imam bayildi (az imám elájult)
A vegák álma is lehetne ez a töltött padlizsánféle, amelynek szó szerinti jelentése: az imám elájult. A legenda szerint történt egyszer, hogy egy hosszabb vallási ünnep után egy derék muszlim annyira megszédült a friss, gőzölgő padlizsán illatától, amellyel kínálták, hogy eszméletét vesztve rogyott össze. Hozzávalók: 1 kg hagyma, 6 db kisméretű padlizsán, 2 db tölteni való paprika, 0,5 kg paradicsom, 2 fej fokhagyma, petrezselyem, 1 mokkáskanálnyi só, 1 mokkáskanálnyi kristálycukor, fél pohár olívaolaj, étolaj (a sütéshez) Elkészítési módja: Megtisztítjuk a hagymákat és karikára vágjuk. Az egyik paprikát és a paradicsom felét apróra daraboljuk. A hagymát megpirítjuk az olívaolajban és hozzáadjuk a paprikát és az aprított fokhagymát. 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, majd ismét 5 percig pirítjuk. Megsózzuk, megcukrozzuk, felöntjük kb. egy pohár vízzel, felforraljuk és 5 percig főzzük. Leszűrjük és a levét félre tesszük. A padlizsánt - két végét kihagyva - meghámozzuk. A két végét azért nem hámozzuk meg, hogy ne essen szét. A padlizsánt egyik oldalán felhasítjuk, és sós vízben egy óráig állni hagyjuk. Miután kivettük, kinyomjuk belőle a vizet. Forró olajban mindkét oldalát megsütjük. Lecsepegtetjük róla az olajat és vágott részével felfelé tepsibe helyezzük. Kanál végével kinyitjuk a hasítékot és beletöltjük a tölteléket. Hosszában vágott paprikával és paradicsom-szeletekkel lefedjük a padlizsánt. A félretett lével meglocsoljuk és 2-3 percig forró sütőben átsütjük. Megszórjuk petrezselyemmel és hidegen kínáljuk.
NAgyon szeretem a spenótos tésztát (fött tésztára füszerezett és összepárolt spenót - esetleg sajttal megszórva), a borkkolis tésztát - a brokkolirózsákat a tésztával együtt tenni a forró vízbe, mire a tészta megfö, addigra a brokkoli is, leszürni, kevés tejföllel összekeverni ,esetleg még összeforrósítani -, a kínai stílusú pirított tészta, rizs szintén finom (természetesen húsféle nélkül), és jól variálható, attól függöen, milyen zöldségféle van éppen kéznél.
A különféle zöldségropogósok szintén változatos fogások, itt is tetszés szerint játsszhatsz a zöldségekkel meg a füszerekkel.
Tejszínes zöldséges tészta a favorit, 20 perc alatt kédz va. (amíg megfő a tészta)
Karikázott sárgarépát, brokkolit, pórét (vagy ami van otthon) olajon kis sóval megpirítunk. Rá egy jó marék szeletelt gomba. Mindezt kb 10 percig pirítjuk- a gombától kap egy kis levet. Bele 1 dl víz, só bors. Rá a főzőtejszín, felforr bele a tészta. Gyors és finom.
Mivel vega és nem vegán receptet keresel, van mégegy nagyon nagy családi kedvencem. A rakott cukkini tuti siker, igaz, hogy nem a leggyorsabban elkészíthető ételek közé tartozik, de megéri vele bajlódni, mert annyira finom.😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!