Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Melyik a kedvenc jól bevált...

Melyik a kedvenc jól bevált sertés húsos receptetek?

Figyelt kérdés
2014. nov. 7. 11:58
 1/1 anonim ***** válasza:

Sertéshús vadasan:

A húst (combot) szeld fel kb. 2 cm vastag szeletekre, sózd-borsozod.

Kb. 2x annyi vöröshagymát, mintha ugyanazt a mennyiséget pörköltnek tennéd fel, szálára vágsz, + jó néhány girizd foghagymát is elszeletelsz.

Bő forró zsírban a hagymát átforgatod, babérlevél, szemes bors, majd bele a husikat, mindkét oldalát hirtelen átsütöd, és kb. fél deci fehér borral felöntöd, födő alatt puhára párolod. Ha a bort elforrta, de még kell, akkor attól kezdve már elég ha csak vizet öntöl alá.

Amikor puha visszasütöd zsírjára, megvárod mig mindként oldala pirosra sül. Teljesen száraz főtt, törtkrumplit adsz hozzá köretnek. A teflon!!! lábas alján a sok-sok finom hagyma-szaftot tudod szedni a krumplira!!


Tarja:

Besózod, borsozod, a zománcos tepsit kikened zsírral, belefekteted a tarja-szeleteket, a tetejére karikára szelt vöröshagymát, annak a tetejére szeletelt zöldpaprikát. Körbe rakod hasáb-burgonyával. Kevés vizet + alufólia alatt először puhára párolod, majd fólia le, és megpirítod.


Jó étvágyat!

2014. nov. 7. 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!