Tudnátok írni nektek bevált vegetáriánus/vegán recepteket?
Hát ez tényleg elég unalmasnak hangzik. Ha tudsz németül a slowly veggie magazinnak van blogja is ott isteni vega és vegán kaják vannak.
Amúgy bármilyen krémleves jó, hamburger zöldségfasírttal, olasz tészták spaghetti, cannelloni, penne stb tejszínes-gombás,spenótos-ricottás, all'arrabbiata, olajbogyós-olívaolajos-fokhagymás stb verzióban; avokádókrémmel töltött héjában sült krumpli, tejszínes rizzsel töltött padlizsán, aszalt paradicsomos cukkinitekercsek, ratatouille, rakott brokkoli/karfiol; parmezános sült karfiol, brokkolitócsni, céklás rizottó, rizstészta wokban zöldségekkel és tofuval, szezámmagos rántott tofu, chili sin carne, Lencsés gomba tejföllel, zöldséges-babos enchilada sajttal, zöldséges lasagne, quinoa/bulgur párolt zöldseégekkel és hollandi mártással, tejszínes citromos cukkiniragu kakukkfűvel, pirított répacsíkok rukkolával és kecskesajttal, egyben sült camembert sajt dióval mézzel
Mind jól hangzik 😋!
Nálam ma sutoben sült padlizsán lesz.
Igen, unalmas, a tészta ételeket variálom és a mexikói az nálam is chili sin carne :-) Az igazság az, hogy evési zavarokkal küzdöttem egész életemben és a főtt kaját elve nem szerettem soha, főleg a levest utálom. Ezért többnyire kenyéren, tésztán éltem "húsevő" koromban is. Viszont most is hajlamos vagyok csak salátával, hummusszal töltött pitát enni napokig és rá kell venni magam a főzésre. Ezért érdekelnének már bevált dolgok amikre azt mondjátok, hogy rendszeresen csináljátok és finom.
Pl a sütőben sült padlizsánt mivel ízesítitek, milyen fűszerek mennek hozzá?
2-es vagyok.
A padlizsánt sok féle töltelékkel lehet készíteni, én ma így csináltam:
Sutoben fóliával letakarva megparoltam (félbevágtam, belsejét bekockaztam h könnyebben atpuhuljon. Melle paradicsom gerezdek, es fokhagyma, sós forroviz.... betakarni).
Miután megpuhult (ereszt egy kis levet) hagyom picit hulni es kikanalazom a belsejét, ehhez hozzáadtam fél üveg Barilla puttanesca paradicsomos szószt, reszelt parmezán, só, pici cukor és egy kevés főtt fusilli tésztát. Ezt összekevertem es visszatöltöttem a padlizsán csónakba.
Tetejét megszórtam ismét parmezánnal és most várom a végeredményt :).
Parmezan helyett lehet más sajt is, akár mozzarella is.
Ha szereted a halat, az is viszonylag gyorsan elkészül.
Egyik kedvencem a serpenyőben sült lazac, pár perc alatt kész. Hozzá mehet saláta vagy burgonya bármilyen módon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!