Tudnátok írni nektek bevált vegetáriánus/vegán recepteket?
RÁntott halra isteni alternatíva: a kirántani való patiszont alga-lébe áztasd be (ázsai boltokban kapható nori vagy wakame, nem drága) - az algát összeturmixolod vízzel és ennek keverékében áztatod a patiszont, sóból így kevesebb kell bele mert ez eleve kicsit sós. ISTENI íze lesz, az algától teljesen "halszerű", tengerre emlékeztető aromát kap.
Egyébként nálunk ma vegetáriánus lasagne lesz a férjem kérésére, ha az elfogy karalábéból csinálok valami tejszínes rakottast.
Zöldségleves, krumplileves, paprikás krumpli, gombapörkölt, bableves/főzelék, lencseleves/főzelék, virsli nélkül vagy szója virslivel frankfurtileves, sárgaborsó, sóska, spenót, sült tök,
Ha mehet tojás, akkor rántott patiszon, karfiol, cukkíni..
Amúgy nincs semmi baj azzal sem, ha nem szereted a főtt ételt, olvass 80/10/10et aztán fedezd fel a környezeted termelői piacait, meg az import gyümi lelőhelyeket télire...
De mi pl nyáron szoktunk venni ipari mennyiségű barackot, körtét stb és kompótnak, lekvárnak, fagyasztva teszünk el mindenfélét
wow, ez a halhelyettesítő nagyon jól hangzik! :-) ezt ki kell próbálnom.
És rakott, csőben sült, töltött dolgokhoz mivel éritek el hogy jó állagú legyen a töltelék (ne csak rizs)? Pl lehetne valamilyen resztelt zöldséget tenni bele darált hús helyett? vagy tofuztok? Egyszer csináltam tofu pörköltöt, de nem vagyok oda az állagáért, ha van tofu elkészítési tippetek, azt is szívesen veszem. ja, és mindenkinek ment a zöld kéz :-)
Én főleg zöldségeket és hüvelyeseket használok tofut csak alkalmanként szejtánt soha.
És nem csak rizst hanem kuszkusz bulgur lencse hajdina stb.
Sok-sok zöldfűszer és ami nekem fontos mindig vagy paradicsomos vagy szójatejszínes alapot készítek a tölteléknek hogy ne legyen száraz. Hagyma, fokhagyma is kerül bele meg egy kis olívaolaj
Bármivel lehet tölteni csak az ízeket kell eltalálni. Pl krumplit lehet tölteni avokádóval vagy karfiolpürével, padlizsánhoz a paradicsomos dolgokat szeretem, gombàt kék sajttal töltök de a padlizsán, paprika, paradicsom többféle hüvelyessel töltve is jó
Wow, ez a szicíliai padlizsán ragu nagyon szexinek tűnik :-)
Ma gomba és paprika pörköltös kölest ettem, ez saját "recept" az itthon talált hozzávalókból. De amint megjön a fizum, kipróbálom valamelyik padlizsános gyönyörűséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!