Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Tudnátok írni nektek bevált...

Tudnátok írni nektek bevált vegetáriánus/vegán recepteket?

Figyelt kérdés
Ne linkeljetek oldalakat, ismerem a veganindzsát meg vegán muflont, de ott sok recept van, arra lennék kíváncsi ami saját tapasztalat, hogy nektek mi vált be. Én már kifogytam az ötletekből (csak 2 hónapja vagyok igazán vega, bár a húst előtte sem szerettem)és csak ezeket csinálom: lecsó, paprikás krumpli, gomba pöri, tészta paradicsomos, zöldséges szósszal, rizs curryvel vagy mexikói. Ennyi. Ezeket váltogatom két hónapja. Szeretnék valami totál új dolgot. Köszi a segítséget.

2017. okt. 1. 11:06
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

RÁntott halra isteni alternatíva: a kirántani való patiszont alga-lébe áztasd be (ázsai boltokban kapható nori vagy wakame, nem drága) - az algát összeturmixolod vízzel és ennek keverékében áztatod a patiszont, sóból így kevesebb kell bele mert ez eleve kicsit sós. ISTENI íze lesz, az algától teljesen "halszerű", tengerre emlékeztető aromát kap.


Egyébként nálunk ma vegetáriánus lasagne lesz a férjem kérésére, ha az elfogy karalábéból csinálok valami tejszínes rakottast.

2017. okt. 1. 18:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Zöldségleves, krumplileves, paprikás krumpli, gombapörkölt, bableves/főzelék, lencseleves/főzelék, virsli nélkül vagy szója virslivel frankfurtileves, sárgaborsó, sóska, spenót, sült tök,

Ha mehet tojás, akkor rántott patiszon, karfiol, cukkíni..


Amúgy nincs semmi baj azzal sem, ha nem szereted a főtt ételt, olvass 80/10/10et aztán fedezd fel a környezeted termelői piacait, meg az import gyümi lelőhelyeket télire...

De mi pl nyáron szoktunk venni ipari mennyiségű barackot, körtét stb és kompótnak, lekvárnak, fagyasztva teszünk el mindenfélét

2017. okt. 2. 06:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/17 A kérdező kommentje:

wow, ez a halhelyettesítő nagyon jól hangzik! :-) ezt ki kell próbálnom.

És rakott, csőben sült, töltött dolgokhoz mivel éritek el hogy jó állagú legyen a töltelék (ne csak rizs)? Pl lehetne valamilyen resztelt zöldséget tenni bele darált hús helyett? vagy tofuztok? Egyszer csináltam tofu pörköltöt, de nem vagyok oda az állagáért, ha van tofu elkészítési tippetek, azt is szívesen veszem. ja, és mindenkinek ment a zöld kéz :-)

2017. okt. 2. 10:22
 14/17 anonim ***** válasza:
Eredetileg húsos kajákba tofu helyett sokkal jobban bejön a szejtán, de az is csak azóta, mióta nem húshelyettesítőként gondolok rá, henem egy teljesen külön kajaként... csak az ízlésnek megfelelő szejtánt mire megfelelően fűszerezed, addigra megeszel rengeteg rossz szejtánt :D
2017. okt. 2. 10:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/17 anonim ***** válasza:

Én főleg zöldségeket és hüvelyeseket használok tofut csak alkalmanként szejtánt soha.

És nem csak rizst hanem kuszkusz bulgur lencse hajdina stb.

Sok-sok zöldfűszer és ami nekem fontos mindig vagy paradicsomos vagy szójatejszínes alapot készítek a tölteléknek hogy ne legyen száraz. Hagyma, fokhagyma is kerül bele meg egy kis olívaolaj


Bármivel lehet tölteni csak az ízeket kell eltalálni. Pl krumplit lehet tölteni avokádóval vagy karfiolpürével, padlizsánhoz a paradicsomos dolgokat szeretem, gombàt kék sajttal töltök de a padlizsán, paprika, paradicsom többféle hüvelyessel töltve is jó

2017. okt. 2. 11:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/17 anonim ***** válasza:

Egy szinten padlizsánbol készült szicíliai étel, nagyon finom! Caponata

Receptje:

[link]

2017. okt. 2. 15:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/17 A kérdező kommentje:

Wow, ez a szicíliai padlizsán ragu nagyon szexinek tűnik :-)

Ma gomba és paprika pörköltös kölest ettem, ez saját "recept" az itthon talált hozzávalókból. De amint megjön a fizum, kipróbálom valamelyik padlizsános gyönyörűséget.

2017. okt. 2. 17:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!