Veganok, ti mit esztek egy hosszu bulis Ejszaka utan amikor hajnalban mindenki osszeul még a Mekiben, a toroknel?
Adott egy langyos nyari pesti ejszaka, buki, tanc, alkohol... Hajnalban haza fele indultok a haverokkal.
De ti olyankor mit esztek ha a legtobben egy Gyrost es mas zsiros jozanito kajakat esznek?
Ez már több vegán által firtatott téma, Magyarországon sosem volt ilyen összetevő a krumpli olajában. Ma így van az oldalon:
Burgonya, növényi olaj (napraforgó olaj, repceolaj), stabilizátor: dinátrium-difoszfát, dextróz.
Ezzel szemben Amerikában:
Ingredients: Potatoes, Vegetable Oil (canola Oil, Corn Oil, Soybean Oil, Hydrogenated Soybean Oil, Natural Beef Flavor [wheat And Milk Derivatives]*), Dextrose, Sodium Acid Pyrophosphate (maintain Color), Salt. *natural Beef Flavor Contains Hydrolyzed Wheat And Hydrolyzed Milk As Starting Ingredients.
Contains: Wheat, Milk.
22: pedig volt, valószínűleg van is sőt emberi dns-t is szoktak találni a mcd termékekben.
Nem vegán, aki beveszi a nagyipari meséket, hanem naív.
Sosem értettem ezt a jelenséget, húsevő koromban sem. Akkor sem műveltem, most sem.
Valaki árulja már el nekem, ugyan miért kellene szórakozás, iszogatás után beülni egy gyorsétterembe?
1) Ez annyira tény, hogy ezen műfajok nevének hallatán nem duruzsol a fülemben semmi :D
2) Akkor én vagy nem ittam még soha eleget életemben, vagy másképpen működik a szervezetem.
Hogy vegánként objektíven válaszoljak a kérdésre.
1. A falafel elég király tud lenni etnikai, távolkeleti food-shopokban.
2. A sült krumpli a gyorséttermekben nagy kedvenc. Vagy ha van, akkor vega burger. Nyílván bele lehet itt kötni, hogy mibe/hogyan sütik, értintkezik-e állati eredetű összetevőkkel, azonban a sült krumpli alapvetően vegán. Ha belüök valahova akkor elfogadom, hogy nem leszek képes teljesen kontrollálni azt, hogy mit tesznek elém. Abból indulok ki, hogy a sült krumplinak alapvetően vegánnak kell lennie és bízom benne, hogy az is lesz.
3. Vegán pizza, pl. Marinara vagy ha az nincs, akkor valami hasonló sajtmentes dolog.
4. Pékségekben alapvető pékáruk. Péksütik esetében már bonyolultabb ezt kontrollálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!