Drágábbak a vega ételek mint a hagyományos? Szeretnék állat mentesen főzni de nagyon dragának tűnnek.
A tejet, tojást, túrót nem hagynám el, lehet hogy rosszul írtam a kérdést.
A 8-900 ftos átlátszó növényi tejeket nem tudnám meginni, meg megvenni sem.
Az is igaz hogy ha megveszel egy zacskó lencsét mondjuk, az lehet hogy drága de többször tudunk belőle főzni.
A sok hüvelyessel kicsit gondba vagyok, szeretem de felfújnak.
#21, azt kell nézni, hogy ahhoz a napi 50-100 g fehérjéhez, amire szükséged van, hány forint ára csirkecombot és lencsét kell bevinni. Lencsével kevesebbre jön ki. Ehhez tök mindegy, hogy egy zacskó vs. egy doboz csirke mennyi, adagra kell átszámolni. Fontos, hogy a zacskós lencsét nézd, neva konzervet, utóbbi drágább.
A hüvelyeseket kis adagban, fokozatosan növelve kell bevezetni, időt hagyva a bélflóának, hogy idomuljon. Elvileg ez csökkenti a gáztermelést.
18-as: 100 g nyers vörösbab 22,5 g fehérjét tartalmaz, ennyi kb egy tányér fözelékben vagy levesben van, a belefözött csipetke 5 g fehérje, azaz csak egy tányér (húsmentes) bablevesben van 27-28 g fehérje - azaz az általad elvárt mennyiség fele már megvan csak ebböl.
Reggelire-vacsorára amit eszel, abban is van több, mint gondolnád, 1 szelet (100 g) kenyérben 8 g van, 1 darab zsömlében 5 g, a különbözö zöldségfélék fehérjetartalmát nem akarom egyenként felsorolni.
Hidd el, nem nehéz összeszedni csak növényekböl a megfelelö mennyiségü fehérjét, persze ehhez meg kell érteni, hogy a növény nem egyenlö a salátával, a hüvelyesek, gabonafélék, illetve az ezekböl készült ételek is beletartoznak.
27-es: olvasd már el, amit írtam, és ne okoskodj!
A csipetkét 5 g fehérjével számoltam, NEM 26,5-tel!
Egyáltalán nem kellene babot enni minden nap, csak a hüvelyesekkel könnyü
Ez csak egy példa volt, nem fogok neked 50 étrendet írni, ami megfelelö mennyiségü fehérjét tartalmaz, ha tényleg érdekelne és nem veszekedni akarnál, akkor utána néznél.
De például tésztávan is könnyen el tudod érni a szükséges értéket, 100 g nyers tésztában 13 g fehérje van, vagy egy adag nokedli (300 g fözve -ez a hivatalos mennyiség!) 24 g fehérjét tartalmaz.
Másrészt azt sem ártana felfogni, hogy a húsmentes/állatmentes étrend nem csak zöldségeket jelent a hüvelyesek mellett a tésztafélék, az egyéb köretek is beleférnek, persze, ha te ott elakadsz, hogy saláta, káposzta, stb, akkor nem jutsz sokra, de ez a te gondokodási hibád, nem az étrendé!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!