Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Drágábbak a vega ételek mint...

Drágábbak a vega ételek mint a hagyományos? Szeretnék állat mentesen főzni de nagyon dragának tűnnek.

Figyelt kérdés
2023. márc. 11. 07:20
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:
Ahogy nézegettem, az alapanyagok pl csicseriborsó, fűszerek is drágák. De ha jól belegondolsz mennyi 2 kg csirkemell vagy bármilyen hús, hát lehet hogy mégsem.
2023. márc. 12. 06:35
 22/35 A kérdező kommentje:

A tejet, tojást, túrót nem hagynám el, lehet hogy rosszul írtam a kérdést.

A 8-900 ftos átlátszó növényi tejeket nem tudnám meginni, meg megvenni sem.

2023. márc. 12. 06:39
 23/35 A kérdező kommentje:

Az is igaz hogy ha megveszel egy zacskó lencsét mondjuk, az lehet hogy drága de többször tudunk belőle főzni.

A sok hüvelyessel kicsit gondba vagyok, szeretem de felfújnak.

2023. márc. 12. 06:45
 24/35 anonim ***** válasza:
100%

#21, azt kell nézni, hogy ahhoz a napi 50-100 g fehérjéhez, amire szükséged van, hány forint ára csirkecombot és lencsét kell bevinni. Lencsével kevesebbre jön ki. Ehhez tök mindegy, hogy egy zacskó vs. egy doboz csirke mennyi, adagra kell átszámolni. Fontos, hogy a zacskós lencsét nézd, neva konzervet, utóbbi drágább.

A hüvelyeseket kis adagban, fokozatosan növelve kell bevezetni, időt hagyva a bélflóának, hogy idomuljon. Elvileg ez csökkenti a gáztermelést.

2023. márc. 12. 08:11
 25/35 anonim ***** válasza:
100%
Nem is kell növényi tejet inni. Én nem vagyok Vega, de semmilyen tejet nem iszok, lehet nélküle élni :D
2023. márc. 12. 08:13
 26/35 anonim ***** válasza:
100%

18-as: 100 g nyers vörösbab 22,5 g fehérjét tartalmaz, ennyi kb egy tányér fözelékben vagy levesben van, a belefözött csipetke 5 g fehérje, azaz csak egy tányér (húsmentes) bablevesben van 27-28 g fehérje - azaz az általad elvárt mennyiség fele már megvan csak ebböl.

Reggelire-vacsorára amit eszel, abban is van több, mint gondolnád, 1 szelet (100 g) kenyérben 8 g van, 1 darab zsömlében 5 g, a különbözö zöldségfélék fehérjetartalmát nem akarom egyenként felsorolni.

Hidd el, nem nehéz összeszedni csak növényekböl a megfelelö mennyiségü fehérjét, persze ehhez meg kell érteni, hogy a növény nem egyenlö a salátával, a hüvelyesek, gabonafélék, illetve az ezekböl készült ételek is beletartoznak.

2023. márc. 12. 08:52
 27/35 anonim ***** válasza:
3%
#26 5 g fehérje kb. 45 g csipetkében van, ennyit szerintem nem főzöl 100 g bab mellé. Pékáruban van kb. 8%, azaz negyed kilóban kb. 20 g, ha jól számoltam, és a legtöbb zöldségben még ennyi sem a víztartalom miatt. De még így is babot kellene enni minden nap.
2023. márc. 12. 09:17
 28/35 anonim ***** válasza:
100%

27-es: olvasd már el, amit írtam, és ne okoskodj!

A csipetkét 5 g fehérjével számoltam, NEM 26,5-tel!

Egyáltalán nem kellene babot enni minden nap, csak a hüvelyesekkel könnyü

Ez csak egy példa volt, nem fogok neked 50 étrendet írni, ami megfelelö mennyiségü fehérjét tartalmaz, ha tényleg érdekelne és nem veszekedni akarnál, akkor utána néznél.

De például tésztávan is könnyen el tudod érni a szükséges értéket, 100 g nyers tésztában 13 g fehérje van, vagy egy adag nokedli (300 g fözve -ez a hivatalos mennyiség!) 24 g fehérjét tartalmaz.

Másrészt azt sem ártana felfogni, hogy a húsmentes/állatmentes étrend nem csak zöldségeket jelent a hüvelyesek mellett a tésztafélék, az egyéb köretek is beleférnek, persze, ha te ott elakadsz, hogy saláta, káposzta, stb, akkor nem jutsz sokra, de ez a te gondokodási hibád, nem az étrendé!

2023. márc. 12. 11:45
 29/35 anonim ***** válasza:
100%
A másik viszonylag olcsó növényi fehérjeforrás, ami nem hüvelyesből van, a búzaglutén. Ezt árulják külön, úgy néz ki kábé, mint a liszt. Kb. 2000 Ft fél kiló ( [link] és 80 g fehérje van 100 g-ban, ahogy nézem. A legegyszerűbb szejtánt készíteni belőle.
2023. márc. 12. 11:57
 30/35 anonim ***** válasza:
82%
A hüvelyesek közül főleg a babfélék puffasztanak, mondom ezt 5 évnyi vegetáriánus tapasztalattal. De sok helyen írják is, hogy a lencsefélék sokkal jobban emészthetőek, nem mellesleg picit táplálóbbak is. A vöröslencse ebből a szempontból például a legtáplálóbb és legkevésbé puffasztóbb, mert hántolt. Babféléket én úgy főzök, hogy kb 10 perc főzés után kicserélem a főzővizet, így sokkal kevésbé puffaszt. A borsó, sárgaborsó sem puffaszt, legalábbis engem biztosan nem. De használok szója granulátumot, szójakockát is, ezek sem puffasztanak. Egyébként kérdező, és a másik kedves érdeklődő válaszoló, nem muszáj egyből vegetáriánusnak lenni, próbáljátok ki, hogy fokozatosan vezetitek ki a húst, ahogy jónak érzitek. A flexitáriánusok például csak havi pár alkalommal esznek húst.
2023. márc. 12. 12:56
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!