Milyen ételt főznétek ebből a 2 fő hozzávalóból?
Mi imádjuk a prézlis kelbimbót/karfiolt.
Főzd meg sós vízben a kelbimbót, jól csepegtesd le, szedd bele pirított zsemlemorzsába, szórd meg reszelt sajttal, csepegtesd meg tejföllel!
Mi füstölt sajttal szeretjük a legjobban, de bármilyen lehet.
Pillanatok alatt kész, eszméletlenül finom kaja és totál laktató, pedig mi húsimádók vagyunk.
A gombát meg hagyd meg legközelebbre, mert a gomba meg a kelbimbó egy menüben, nem lesz az emésztőrendszered kedvence.
Kelleni fog még:
1 bögre finom liszt
1.5 deci nem túl drága ale sör
kurkuma
bors, só
olaj
fokhagyma
kuszkusz
mazsola
dukkah mix (ezt otthon is el lehet készíteni, lennt leírtam, de keleti boltban is kapsz)
Áztasd be a kelbimbót fél órára. Ez alatt elkészülsz a dukkah mixeddel, amit utánna lehet még használni salátára, párolt zöldségekre, hummuszhoz.
Egy serpenyőbe önts pár centi vizet, a tört fokhanymát és ha forr, ebben gőzöld meg a fépbevágott kelbimbókat. Csak annyira, hogy szép élénk zöld színe legyen.
Szórd meg a dukkah mixeddel.
A tojást, a sört a lisztet és a kurkumát, egy kis sóval és borssal habverővel összekevered, amíg a palacsinta tésztánál picit sűrűbb massza nem lesz. Ebbe forgasd bele a gombát, és forró olajban süsd ki.
A kuszkuszt egy csipet sóval, mazsolával főzd meg. Kb 3 perc és kész is.
Dukkah: ez egy egyiptomi fűszer és mag keverék, nagyon finom.
Ami kell bele:
földi mogyoró vagy dió, mandula, pisztácia,
szezámmag, édeskömény mag, római kömény, koriander, cayenne bors, só
Ezeket tedd be a sütőbe és alacsony hőn pirítsd meg egy kicsit, majd botmixerrel vagy mozsárral törd őket porrá.
Jó étvágyat.
A kelbimbót megsütném sütőben (félbevágva, olivaolaj + só + feketebors, 220 fokon 10 perc, akkor jó, ha barna és elkezd feketedni a széle), a gombát vagy szintén sütőben (külön tálcán) vagy serpenyőben.
Ehhez csinálhatsz szószt (citromlé + petrezselyem + fokhagyma) és összekeverheted főtt quinoával salátának. Egy kis feta a tetejére és nagyob finom. Bár szerintem simán csak rizzsel vagy főtt krumplival is jó lehet, de láttam már recepteket tésztás vagy pizza verzióra is, szóval csak a fantáziádon múlik :D
Jó ötleteket adtatok, még nem tudom melyik lesz. :)
Köszönöm mindenkinek.
Még egy szavazat a sült kelbimbóra, el sem tudod képzelni, milyen különlegesen finom így.
A gomba meg nagyon sokat nyer azzal, ha elöször nagyon kevés lisztben megforgatod a szeleteket, leárzod a fölösleges lisztet és így pirítod meg ropogósra.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!