Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Milye "hideg" vegán vacsorát/r...

Milye "hideg" vegán vacsorát/reggelit eszel?

Figyelt kérdés

Tejfeherje és tojás érzékeny vagyok, ezért szemezgetek a vegán ételek között. Nalam a margarinos sonkás zöldséges kenyérrel ki is fújt minden estere :D

Adjatok valami ötletet légyszi. Szoktam még készíteni gomba/borsókrémet/padlizsánkrémet. Vegán sajtokat utálom, szerintem borzalmasak es ehetetlenek :(

2022. szept. 7. 21:56
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Lencsekrém, babkrém

Pl egy negyed fej lilaahgyma egy vorosbab konzervel leturmixolva pont

Illetve az édesekből a házi granola, a mogyivajas kenyér

2022. szept. 7. 21:59
 2/9 anonim ***** válasza:
87%

a margarint feldobhatod maglisztekkel, vagy simán darált mákkal

növényi tej jöhet? müzlivel.

házi nutella? keress recepteket.

házi majonéz (legegyszerűbb főtt rizs vagy főtt köles + víz, olaj, mustár, citromlé, méz)

lekváros vagy diókrémes (dejós?) palacsinta

2022. szept. 7. 22:04
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Avokádó kikaparva, villával szétnyomva, fokhagymázva, pici citromlé, kevés őrölt bors, só. Kész is a kence.

Kókuszzsír fűszerezve (lehet bele pirítani szójagranulátumot).

2022. szept. 7. 23:08
 4/9 anonim ***** válasza:
56%

Én a tejfehérje és tojás érzékenységem miatt kenyeret sem tudok enni, mert mindben van tojáspor, és sok péksüteményben - kifli-zsemle - van tejpor is, hiába "vizes zsömle". 🤣🤣🤣

Fura érzékenységed van.

2022. szept. 8. 00:57
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Mostanában ilyeneket vettem:

[link]

De ilyesmi krémeket, pástétomokat tudsz házilag is csinálni. Én egészségesebb kenyérre (általában rozs) kenem őket, és paprikával/paradicsommal, kígyóuborkával, retekkel, néha újhagymával eszem őket.

2022. szept. 8. 01:30
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Zakuszka, azaz Ajvàr.
2022. szept. 8. 07:47
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Humusz

Vegán zsír [link]

Vegán kolbászkrém [link]

Baba ganoush [link]

Kukoricapehely növényi tejjel, fahéj szórással

Éjszaka beáztatott zabpehely chia maggal (én nem rakok bele annyi féle cuccot, mint sok blogon, pici só, cukor és kész)

Kész termékek közül nagyon bejöttek a Hamé szendvicskrémek [link]

köztük is a fehérbabos nagyon finom szerintem

Új kedvencem meg a vegán vajas miso pasta pirítóssal, erre nagyon rá vagyok kattanva egy ideje.

Hasonlóan gyors és puritán még az olivaolajos zaatar fűszerkeverék pitával vagy akármi mással tunkolva, vagy kenve (ezzel a fűszerrel szoktam a humuszt is meghinteni)

Vegán tojáskrémes szendvics

Vegán sajtból szerintem sokkal finomabbak a házilag készült sajtkrém verziók, ezek közül van többféle, de a magokból (kesu, mandula, napraforgómag) készültek tényleg nagyon jók

Bevált nálam még a mogyoróvajas tofus szendvics fokhagymás csili szósszal

2022. szept. 8. 09:47
 8/9 anonim ***** válasza:

vegán majonézes saláta, én a kukoricasalátát nagyon szeretem :3 de vegán tojássalátát/uzsonnakrémet is tudsz nagyon egyszerűen csinálni tofuból.

tortilla wrap + vmilyen szimpatikus zöldség, dip, tényleg ami van otthon

egy tartalmasabb saláta, gondolok itt pl. csicseriborsós salátára vagy krumplisalátára.

2022. szept. 22. 22:25
 9/9 anonim ***** válasza:

Süss kenyeret. Én ezt tezsem. Kéthetente egyszer csinalom, es szeletelve fagyasztom

Arra meg mehetnek a zoldsegkremek. Annuskam blogjat ajanlom

2022. szept. 22. 22:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!