Milye "hideg" vegán vacsorát/reggelit eszel?
Tejfeherje és tojás érzékeny vagyok, ezért szemezgetek a vegán ételek között. Nalam a margarinos sonkás zöldséges kenyérrel ki is fújt minden estere :D
Adjatok valami ötletet légyszi. Szoktam még készíteni gomba/borsókrémet/padlizsánkrémet. Vegán sajtokat utálom, szerintem borzalmasak es ehetetlenek :(
Lencsekrém, babkrém
Pl egy negyed fej lilaahgyma egy vorosbab konzervel leturmixolva pont
Illetve az édesekből a házi granola, a mogyivajas kenyér
a margarint feldobhatod maglisztekkel, vagy simán darált mákkal
növényi tej jöhet? müzlivel.
házi nutella? keress recepteket.
házi majonéz (legegyszerűbb főtt rizs vagy főtt köles + víz, olaj, mustár, citromlé, méz)
lekváros vagy diókrémes (dejós?) palacsinta
Avokádó kikaparva, villával szétnyomva, fokhagymázva, pici citromlé, kevés őrölt bors, só. Kész is a kence.
Kókuszzsír fűszerezve (lehet bele pirítani szójagranulátumot).
Én a tejfehérje és tojás érzékenységem miatt kenyeret sem tudok enni, mert mindben van tojáspor, és sok péksüteményben - kifli-zsemle - van tejpor is, hiába "vizes zsömle". 🤣🤣🤣
Fura érzékenységed van.
Mostanában ilyeneket vettem:
De ilyesmi krémeket, pástétomokat tudsz házilag is csinálni. Én egészségesebb kenyérre (általában rozs) kenem őket, és paprikával/paradicsommal, kígyóuborkával, retekkel, néha újhagymával eszem őket.
Humusz
Vegán zsír [link]
Vegán kolbászkrém [link]
Baba ganoush [link]
Kukoricapehely növényi tejjel, fahéj szórással
Éjszaka beáztatott zabpehely chia maggal (én nem rakok bele annyi féle cuccot, mint sok blogon, pici só, cukor és kész)
Kész termékek közül nagyon bejöttek a Hamé szendvicskrémek [link]
köztük is a fehérbabos nagyon finom szerintem
Új kedvencem meg a vegán vajas miso pasta pirítóssal, erre nagyon rá vagyok kattanva egy ideje.
Hasonlóan gyors és puritán még az olivaolajos zaatar fűszerkeverék pitával vagy akármi mással tunkolva, vagy kenve (ezzel a fűszerrel szoktam a humuszt is meghinteni)
Vegán tojáskrémes szendvics
Vegán sajtból szerintem sokkal finomabbak a házilag készült sajtkrém verziók, ezek közül van többféle, de a magokból (kesu, mandula, napraforgómag) készültek tényleg nagyon jók
Bevált nálam még a mogyoróvajas tofus szendvics fokhagymás csili szósszal
vegán majonézes saláta, én a kukoricasalátát nagyon szeretem :3 de vegán tojássalátát/uzsonnakrémet is tudsz nagyon egyszerűen csinálni tofuból.
tortilla wrap + vmilyen szimpatikus zöldség, dip, tényleg ami van otthon
egy tartalmasabb saláta, gondolok itt pl. csicseriborsós salátára vagy krumplisalátára.
Süss kenyeret. Én ezt tezsem. Kéthetente egyszer csinalom, es szeletelve fagyasztom
Arra meg mehetnek a zoldsegkremek. Annuskam blogjat ajanlom
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!