Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Aki egészségesen eszik vegetár...

Aki egészségesen eszik vegetáriánusként! Mit szoktatok ebédelni?

Figyelt kérdés
Bármi jöhet ami egészséges, nem tészta és nem rántott sajt/zöldség :D
dec. 15. 19:50
 1/3 anonim ***** válasza:
90%

Neked mi az egészséges? Mert pl a tészta sem egészségtelen.

Alapesetben meg mindent ehetsz, ami nem hús.

dec. 15. 19:57
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Bár én nem vagyok vegetáriánus, imádom a húsmentes ebédeket is.

Tegnap vöröslencse fasírtot csináltam.

Pár nap múlva megcsinálom a megmaradt lencse másik felét is paradicsomos "húsgombócnak".

Gyakran csinálok cukkini tócsnit is. (Nem bőolajban sütve)

Csicseriborsóból is rengeteg dolgot lehet csinálni. Pl rizses hús ízvilágú ételt, hús helyett csicseriborsóval.

Nagy kedvencem aminek igazából nincs neve mert én szoktam kotyvasztani.

Paradicsomszósz/passzírozott paradicsom + egy kisebb üveg neked tetsző szósz pl uncle ben's szószokból ami illik az ételbe (én legutóbb csípős fajita szószt használtam). Ezt felfőzöm bulgurral és csicseriborsóval vagy babbal vagy akár mindkettővel.

Egy isteni sűrű egytálétel lesz.

Nyáron gyakran csinálok zöldborsóból és növényi tejszínből szószt, ezt réteszem bulgurra/tésztára és kész.

És ott van persze rengetegféle zöldségkrémleves, főzelék.

Gombás rizottó stb :)

dec. 16. 07:57
 3/3 anonim ***** válasza:
A youtube-on rengeteg vegetáriánus receptet találsz, jobbnál jobb ételeket, ott nézz körül.
dec. 16. 11:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!