Szalonnasütés családi körben: vegetáriánusként milyen alternatíva jöhet szóba?
Figyelt kérdés
Régen én is sütöttem szalonnát (tűz körül ülünk, a szalonna zsírját a kenyérre csepegtetjük), de úgy másfél éve vegetáriánus lettem. Van ötletem (pl. grillsajt vagy vegán kolbász), de kíváncsi vagyok más ötletre, tapasztalatra is, hogy ha úgy alakulna, én mivel készülhetnék, hogy részt tudjak venni.2023. jún. 1. 10:17
1/18 anonim válasza:
Cukkini falatkákat is tehetsz a nyársra sajt mellé, az nagyon finom együtt, és hagymát is a végére, mint ahogy a szalonnához is szokták. Bár attól tartok a sajt előbb megolvad mint ahogy a zöldség megsül, szóval lehet külön külön kellene. Valamint még a tofu jutott eszembe, de annak önmagában semmi íze nincs. Én egyszer sütöttem tofut, de előtte alaposan bepácoltam fokhagymás szója szószban.
2/18 anonim válasza:
Első voltam. Még a gomba jutott eszembe. Azt is könnyű nyársra húzni, nem dől szét, ráadásul laktató is. Szerintem ezek mind passzolnak egymáshoz amiket felsoroltam, csinálhatsz mellé valamilyen mártogatóst is.
3/18 anonim válasza:
Egész gombafej vagy fustolt tofu
4/18 anonim válasza:
kenyeret mjd fokhagymaval megdorzsolni , barmi zöldseget feltuzdelni, csinalsz salatat magadnak es viszed dobozban annyi lehetoseg van...
5/18 anonim válasza:
#4 🤦♂️🤦♂️🤦♂️🤦♂️🤦♂️🤦♂️🤦♂️🤦♂️🤦♂️🤦♂️🤦♂️🤦♂️🤦♂️🤦♂️🤦♂️🤦♂️🤦♂️🤦♂️🤦♂️🤦♂️🤦♂️🤦♂️🤦♂️🤦♂️🤦♂️🤦♂️🤦♂️🤦♂️
6/18 anonim válasza:
Vannak vegán virsli alternatívák. Tesco-kban leginkább tofu alapúak, penny-ben meg borsó (Queen of peas). Utóbbi nekem jobban bejön, épp a hétvégén grilleztem, szerintem nem fogsz benne csalódni. Láttam a spárban is, de azt nem ismerem.
7/18 anonim válasza:
A vegán kolbászhelyettesítők szétesősek, az pont nem jó. Ez azokra a cuccokra vonatkozik, amiknek darabos az állaga, tehát nem olyan, mint a virsli.
Mi áttértünk a kürtős kalács sütésre. Ez is egy opció.
8/18 anonim válasza:
Bocs, lehet nem fog tetszeni de én tuti kihagynám. Ha nem ehetek húst biztos nem tudnám végignézni, ahogy más két pofára tolja arcba.
9/18 A kérdező kommentje:
"két pofára tolja arcba"
Próbálom elképzelni, nem ilyennel még nem találkoztam családi összejövetelen...
2023. jún. 1. 14:40
10/18 A kérdező kommentje:
Én meg lesz*rom, mi a lényege annak, amit írtál, ha jelezni szeretném, hogy nem tetszik a stílus.
Egyébként felfogtam, mit akartál mondani: nem tudom, miért lenne számomra releváns, hogy Te mit tudnál végignézni, amikor nem ez volt a kérdés. Tucatnyi ebéden, vacsorán, reggelin vettem már részt, ahol mások húst fogyasztottak.
2023. jún. 1. 15:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!