Szalonnasütés családi körben: vegetáriánusként milyen
alternatíva jöhet szóba?
Figyelt kérdés
Régen én is sütöttem szalonnát (tűz körül ülünk, a szalonna zsírját a kenyérre csepegtetjük), de úgy másfél éve vegetáriánus lettem. Van ötletem (pl. grillsajt vagy vegán kolbász), de kíváncsi vagyok más ötletre, tapasztalatra is, hogy ha úgy alakulna, én mivel készülhetnék, hogy részt tudjak venni.
#12 Elég prolik lehettek, ha még a szalonnasütésen is rántotthúst esztek. 😂😂😂
2023. jún. 1. 15:22
Hasznos számodra ez a válasz?
12/18 harebell válasza:
Gomba, cukkini, kaliforniai paprika, tofu, hagyma, bébikukorica, koktélparadicsom és ha szeretnéd, valamilyen vegán kolbászféle, én ezekből csinálnék saslikot. :) Ananászt, sárgadinnyét is tehetsz hozzá akár (vagy gyümölcsöket külön). Újkrumplit lehet alufóliába csomagolva sütni pici zsíradékkal.
2023. jún. 1. 19:40
Hasznos számodra ez a válasz?
13/18 NTBS válasza:
Sült zöldségek.
2023. jún. 2. 06:43
Hasznos számodra ez a válasz?
14/18 anonim válasza:
Azért az elég gáz, hogy Magyarországon a hús mellőzése kimerül abban, hogy fokhagymás kenyér, meg vigyen dobozba salátát. 😂🤣
2023. jún. 2. 09:13
Hasznos számodra ez a válasz?
15/18 anonim válasza:
Tofu
Vegán virsli
Zöldségek
2023. jún. 2. 21:38
Hasznos számodra ez a válasz?
16/18 anonim válasza:
Kedvencem ami kimaradt innen de hozzátenném, vöröshagyma becsomagolva alufóliába és parázson megsütve, ugyanez egész fej fokhagymával. Egyiket sem kell megpucolni, csak miután elkészült. Jó füstölt íze lesz, sokáig kell sütni amíg finom puha lesz
2023. jún. 3. 12:16
Hasznos számodra ez a válasz?
17/18 anonim válasza:
Én vinnék előre elkészített elősütött/előfőzött zöldség nyársakat, a parázson már csak átmelegíteném.
Lenne rajta cékla, gomba, (sütnivaló) vöröshagyma, kenyér karika, csöves kukorica kisebb darabokban, kaliforniai paprika, óriás főtt lóbab, padlizsán, cukkini, sárgarépa, cukorborsó, karfiol, brokkoli, ... stb.
Nekem nagy kedvencem a zöldségnyárs. Cukkinit, gombafejeket, padlizsánt, koktélparadicsomot, burgonyát, hagymát szoktam tetszőlegesen kombinálni, mikor, miből van éppen itthon. A hozzávalókat kockázom, vagy ujjnyi szeletekre vágom -már amit darabolni kell-, majd tetszőleges sorrendben felhúzom nyársra. Van két kedvenc grill zöldség fűszerkeverékem, az egyik Kotányi, a másik Lucullus. Egyikkel megszórom a zöldségeket és alufóliában, vagy anélkül megsütöm parázson. Krumplit javasolt végonyabbra vágni, máskülönben nyers maradhat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!