Ajánlanátok vegetáriánus recepteket?
Kerestem a neten, de én a jelenlévők receptjeire vagyok kíváncsi, kinek mi vált be.
Gombás recepteket kérlek ne írjatok, azt nem szeretem.
Tojás, tej lehet a receptekben.
Nem egészen a kérdésedre válaszolok - ezért elnézést kérek -, de talán tudok segíteni mégis.
Itt a keresöbe (Ételek-italok topikban) írd be a vegetáriánus vagy vega szavakat a keresöbe, rengeteg kérdést találsz, ahol recepteket kerestek és kaptak. Ha végignézed ezeket, nagyon sok kipróbált receptet találsz, csak válogatni kell belöle.
Én a streetkitchen oldalán a vega részlegen szoktam inspirálódni. De igazából leggyakrabban a hagyományos kajákat főzöm hús nélkül.
A kedvenceim: zöldségkrémlevesek, gyümölcs levesek, zöldbab leves, krumpli leves, kelkáposzta leves stb.
Főételnek kb bármelyik olasz kaja hús nélkül. A darált húst voroslencsevel tudod helyettesíteni, ugyanolyan állaga lesz.
Rántott zoldsegek, sajtok változatos köretekkel (bulgur, köles, rizs, krumpli pure, sült krumpli, sült zoldsegek stb).
Az Ázsiai kaják is jól működnek vegaként vagy kb az összes indiai is.
Én szoktam még éttermek étlapjairól is inspirálódni. Persze inkább a modernebb, drágább helyeknél érdemes, máshol valószínű csak rántott dolgok vannak.
Túrós csusza, Krumplis teszta, Slambuc is jól működik hús nélkül.
7-es: a húst NEM kell pótolni, értelmetlen dolog.
Kérdező: a legtöbb húsos ételt el lehet készíteni hús nélkül is (pl. a 6-os által leírt kínai étel), ha megfelelöen ízesíted, nem fog hiányozni.
ma 07:53
Sok sikert a paprikás krumplihoz kolbász nélkül :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!