Mi az erőszakmentes,konyha hívei vagyunk,. Ti milyen konyhát,vezettek ?
Vegán vagyok, de még én is látom, hogy ez a kérdés elég provokatív lett. Az már más kérdés és más lapra tartozik, hogy van olyan, amikor a provokáció indokolt is lehet. Attól függ kinek a szemszögéből vizsgáljuk a kérdést. A vágó állatok nyilván indokoltnak tartanák.
Ebből adódóan a provokáció nem mindig valami rossz dolog. Remélem nem jelentik a kérdést, hisz ha úgy vesszük teljesen jogos. Lehet hogy kellemetlen egyeseknek, de jogos.
Az mi, hogy erőszakmentes konyha? Megvárod, amíg leesik a barack a fáról, mert nem akarod letépni?
Vagy azt jelenti, hogy a konyhában nem verekszetek?
Rákerestem milyen lehet ez az erőszakmentes konyha, de csak valami demagóg erőszakmentesnek hazudott parasztvakítást találtam.
Szóval elvileg ez valami olyan lenne, hogy magában az élelmiszerben nincs állati eredetű dolog ugye?
Tehát nincs benne direkt erre a célra tenyésztett vágóállat, amiből annyit tenyésztenek amennyi kell, így a faj létét semmi nem veszélyezteti.
Csak növényi eredetű élelmiszerekből áll, aminek a megtermesztése jóval nagyobb mértékben hozzájárul ahhoz az évi kb. 50.000 állatfaj teljes kipusztításához, mint az állattenyésztés.
Tehát nem az erre a célra szánt állatokat vágják le, lehetőségekhez mérten humánusan, hanem a legaljasabb módon veszik el vadon élő állatok életterét, éhhalálra , vagy közvetlen lemészárlásra ítélve őket, olyan módon, hogy az egész faj örökre eltűnik a bolygóról.
Visszavonhatatlanul! Évi 50.000 faj!
De jó kis erőszakmentes konyhát vezetsz, gratulálok neked a borneói orangutánok nevében is!
Bevallom, én egy igazi szaralak vagyok, mert igyekszem a megmaradt természetet tiszteletben tartani, ami a mezőgazdaság minden termékének a felhasználásával a leghatékonyabb.
De igyekszem tanulni!
Jól értem tehát, hogy akkor jól jönne még 1-2 letarolt sziget a pálmazsír kedvéért, mert nem az a lényeg, hogy kiirtanak miatta 30.000.000 állatot, és végleg kipusztítanak még pár ezer fajt, hanem hogy nehogy mondjuk sertészsírt egyek ?!
Úgy irigyellek, olyan jó lenne felérni a szintedhez!
Érdekelne kedves kérdező, hogy te hogyan értelmezed az erőszakmentes konyhát. Ameddig ezt nem teszed meg, addig ugyanis nehéz konkrét és értékelhető választ adni.
Erőszakmentes konyhát vezetek, hiszen nem verekszünk a konyhában és az élelmiszerért sem lövök le senkit a piacon.
Erőszakos konyhát vezetek, mivel fogyasztunk húst, amit persze nyilván erőszakkal öltek meg.
Primitív vagy kérdező
Ez az igazság
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!