Milyen íze van a szójának?
Figyelt kérdés
Lányom régebben a vega korszakát élte akkor evett ilyeneket, és itt maradt egy doboz szójagranulátum a kamrában. Gondoltam készítek belőle valamit. Még sosem ettem szóját, mármint tudatosan nem, mert azt tudom, hogy sok élelmiszerben van szója származék. Van akitől azt hallottam régebben, hogy szörnyű kutyatáp íze van. Lányom azt mondta nagyon jó. Milyen íze lesz ha elkészítem? Vannak fűszerek amikkel finom lesz az elkészült szójás étel?2021. jún. 9. 22:07
1/8 anonim válasza:
Önmagában nincs túl jó íze, bár úgy a csirkemellnek sincs. Fűszerezd be úgy, ahogy a húst fűszereznéd és jó lesz. Talán egy kicsit több fűszert érdemes rászórni.
2/8 anonim válasza:
A szójakocka szerintem nagyon rossz, a granulátumot viszont szeretem még úgy is, hogy a húst nem. Konkrétan nem tudom mihez hasonlítani.
3/8 anonim válasza:
Önmagában nem sok íze van. Főzés előtt be kell áztatni egy kis delikátos vízbe. Aztán kb úgy dolgozol vele mint a darált hússal, kicsit talán több fűszert vesz fel. Mi gyakran használjuk és a szójakockát is.
4/8 anonim válasza:
Áztasd be 15 percre, majd öntsd le róla a vizet így nem lesz mellékíze, ezután főzd. Kicsit több fűszert használj mint a húshoz. Én mindig adok hozzá egy kis szójaszószt ízesítésnek.
Lepirítani úgy nem fogod tudni, mint a darálthúst. Én szeretem a granulátumot, és a szójakockát is, de valamiért nagyon keveset készítek.
5/8 anonim válasza:
Szörnyű. Fasírtban el tudod summantani úgy, hogy nem veszik észre a hús között.
6/8 Mansour válasza:
Nem tudom, hogy sokan miért nem szeretik, szerintem tök jó íze van. Szerintem nincs semmilyen erőteljes aromája, vagy mellékíze, amit el kellene venni. Azért kell átfőzni egy kis delikátos, fűszeres vízben, hogy megpuhuljon, és kapjon valami jellegzetesebb ízt. Utána kinyomkodva ugyanúgy használható, mint a darálthús.
7/8 anonim válasza:
Egy ízetlen semmi és pont ez a lényege. Töltelékanyagnak mindenféle széttrancsírozott kaja olcsósítója.
8/8 anonim válasza:
Nem sok íze van önmagában. :D
Sokszor eszek szóját (tofu, joghurt, stb) mindnek olyan íze van, amilyenre ízesítem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!