A vegán étrend anyagilag mennyire megterhelő?
Csoró egyetemista vagyok, a Z-generáció tagja. Állatira befolyásol, hogy a média ennyire nyomatja a vegánságot és azt, hogy ez milyen jó testileg lelkileg.
Emiatt eljátszottam párszor, hogy áttérnék teljesértékű növényi étrendre.
Aki ezt csinálja mennyire volt neki pénzügyileg megterhelő? Vannak jó szakácskönyvek, könyvek a kezdéshez?
Én nem ismerem a TÉNÉ-t és nem vagyok vegán, de nagyon furcsállanám, ha valami ilyen abszolút nem évszakszerű dolgot javasolna, mint télen a bébispenót. Olyankor az nem terem. Nyáron kapsz a piacon is normális áron. A téné nem idényzöldségekre alapoz? Valamiért nekem eddig ez volt a benyomásom.
Próbáltatok amúgy rukkolát ablakládában termeszteni? Nekem kertem van, ott nagyon könnyen megy. A spenóttal mondjuk kevesebb szerencsém volt, de a rukkola úgy nő, mint valami gyom. Azt is ugyanúgy aranyáron adják a boltban, mint a bébispenótot. A rukkolát, amit szeptemberben vetettem, egész télen tudtam szedni (persze akkor új leveleket már nem hozott, de fagymentes napokon tudtam szedni az ősszel kinőtt levelekből). Most hagytam felmagzani, így magra se költök.
Egyél jégsalátát, egészet, ne szeleteltet. Jóval olcsóbb, mint a bébi spenót vagy a rukkola. Vagy az otthon termesztés is megoldás. Ha állandóan a zacskós bébispenótot veszed, az persze hogy drága. A sörélesztő pehely és a miso pasta abszolút szükségtelen. Párom nem fogyaszthat szóját és teljesen jól el van TÉNÉ mellett. A sörélesztő pehely meg gyakorlatilag egy fűszer. Nagyon minimálisat használunk, de szintén nélkülözhető.
A 15 mg az első találat volt a googleben, illetve a videóban is ezt mondta a nő. Néha ránézek a táplálkozásomra cronometerrel. Azért ezek az ajánlások általában inkább felfelé túloznak eleve. Ha egy nap nincs meg a 15 mg vas, akkor sincs semmi baj. De mondom, ott a TÉNÉ csoport, biztosan szívesen segítenek, ha kiírod a vassal és a kalciummal kapcsolatos problémádat. Dr Gregger könyvét olvastad egyébként?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!