Miért mondják, hogy anyagilag megterhelő a bolti bébiétel a hozzátáplálás megkezdésére?
Értem. Az én fiam még nem eszik pár kanálnál többet semmiből, pár nap múlva lesz fél éves. Nem is siettetem, úgy hallottam, elég pár kanál még az elején, ha nem akar többet enni.
Persze ha majd elkezd többet enni, megcsinálom neki is az ételeket, de egyelőre nem tűnik nagy evőnek :)
Már üvegeset eszik?? 6 hónaposan kell elkezdeni almalével, almapéppel.
Persze, hogy nem eszi az üvegest. Nem neki való a legtöbb.
"6 hónaposan kell elkezdeni almalével, almapéppel."
Már 4 hónaposan hozzátáplálható egy baba és az almalével, meg az almapéppel nem fog jóllakni. Az én fiam nem volt az a kóstolós baba, ha ő éhes volt, evett. Nem véletlenül írtam, hogy második hozzátáplálós napon megette a 160 grammos bébiételt simán. Talán 1-2 kanálra valót hagyott. Egyébként nyilván mi is próbáltuk először mással, de nem kellett neki. A bébiételt pedig lazán betolta gond nélkül. És a koruknak megfelelő bébiételek szerinted ugyan miért ne lennének nekik valók? Sőt, sokkal inkább nekik valók.
És még csodálkozik az anyuka, hogy a gyerek nem eszik.
Lehet, hogy te szeretnéd elkezdeni hamar, de a gyerek nem vevő rá. Lassíts le!!
Érik a barack, van új sárgarépa. Újkrumplit ne adj, picit több benne a méreganyag, mint a tavalyiban. De alapvetően friss gyümölcsöt, zöldséget adj neki.
Ha 2 kanállal eszik, akkor annyit eszik. Semmi baj nincs vele.
Mellé úgyis szopik gondolom, vagy issza a tápszert.
Még hónapokig nem "kell" kiváltanod étkezést. HOZZÁtáplálás, nem HELYETTE
Egyes babákat lehet 4 hónapos kortól hozzátáplálni, egyeseket meg nem. Az a lényeg, hogy az anyuka ne erőltesse rá.
Az én lányomnál szerintem 9-10 hónapos korig tuti nem volt szabályszerűen kiváltva étkezés. És akkor mi van? Semmi. Más meg 5-6 hónaposan megeszik mindent. Ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!