Görögsalihoz mit csináljak még? Vegán vendégeim lesznek. Sos
semmilyen állati dolgot nem esznek ...ettek már olyat ami hasonlított a sajtra de tuti nem az volt, mert ettek már kolbászra hasonlító dolgot ami teljesen hús mentes volt :)) és nagyon fincsi volt...
Köszi a választ...ezek után ötlet esetleg?
Egy igazi vegeáriánus NEM eszik "müfasirtot", meg egyéb húspótlót, hanem egyszerüen más összeállitású ételeket.
A szójafasirt meg egyenesen borzasztó, ha valami ilyen jellegü ételt gondolsz, akkor zöldségfasirtot csinálj, rántott padlizsán, tök, gomba, hagyma, karfiol, karalábé, sárgarépa, cukkini, pattiszon, zeller, stb is finom. (Ha a tojást sem eszi, akkor csak liszt-vizböl keverj egy palacsintatésztafélét, kevés sütöporral és a lesztben megmártott zöldségeket ebbe a tésztába mártva süsd ki.
Lengyeles karfiolt!
A párolt(de még egy kissé roppanós) karfiolrózsákat pirított zsemlemorzsába forgatod!
Olívabogyós,kápiapaprikás,újhagymás rizzsel töltött kelkáposzta!
Tofus-vörösbabos nagy kockatésztával töltött padlizsán sáfránnyal!
A Görög-salin a juhsajt nem lesz zavaró?
Rántott cukkíni, patisszon vagy padlizsán. Lecsó,
Lecsós sztrapacska
Hozzávalók: 2 hagyma, 4 paprika, 3 paradicsom, kevés szalonna, fűszerpaprika. Sztrapacskához: 3 nagy krumpli, só, bors, 1 tojás, liszt.
Elkészítése: Pirítsunk szalonnán hagymát, sóval és borssal. Adjunk hozzá feldarabolt paprikát, majd paradicsomot. Szórjuk meg fűszerpaprikával és párolás közben egy kis vízzel öntsük fel. A sztrapacskához reszeljük le a burgonyát, és adjunk hozzá vizet. Tegyünk rá sót, borsot, tojást és keverjük össze liszttel. Szaggassuk forró, sós vízbe, s ha megfőtt frissen keverjük össze a lecsóval.
Karfiolos-brokkolis
Hozzávalók: ½ kg brokkoli és karfiol, 2 dl szójatejszín, 1 doboz növényi krémsajt, bazsalikom, kakukkfű, oregánó, sajt, só.
Elkészítése: A karfiolt és a brokkolit megfőzzük, majd géppel felaprítjuk. Egy edényben összekeverjük a tejszínt, a krémsajtot, sót, oregánót, bazsalikomot, kakukkfüvet. Miután ez megvan, hőálló tálba tesszük a zöldségeket, ráöntjük a masszát, majd a sajtot és megsütjük.
Paradicsomos padlizsán
Hozzávalók: 2 kis padlizsán, 5 dkg liszt, 1 dl olaj, 50 dkg paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, só, petrezselyemzöld.
Elkészítése: Fél cm-es darabokra vágjuk a padlizsánt, sózzuk, lisztben megforgatva megsütjük. Az olajon pároljuk a paradicsomot, sózzuk, sűrűre főzzük. A padlizsánra öntjük, tetejére összevágott fokhagyma kerül és vágott petrezselyemzöld.
Pesztós tészta?
Vegán lasagne?
Vegán sushi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!