Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szombaton és vasárnap vendégei...

Szombaton és vasárnap vendégeim lesznek. Mit főzzek ebédre, ami finom, de nem kell mellette ottállni sokáig, hogy a vendégekkel is foglalkozhassak?

Figyelt kérdés
2011. máj. 31. 15:46
 1/10 anonim válasza:
76%
Nekünk ami vendégek esetén be szokott jönni, az a borsópörkölt. Laktató, nem kell állni felette órákat, és nem is macerás. (Mi hússal készítjük, köretnek noki vagy tészta van általában)
2011. máj. 31. 15:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 doboszoli ***** válasza:
68%

Szombaton:

Hideg gyümölcsleves

Töltött dagadó, uborkasaláta

A leves pár perc, a dagadó előkészíthető előző nap, és csak sütni kell, vasárnap reggelire a maradék hidegen kis pótlással feladható.

Vasárnap:

Csontleves cérnametélttel

Székely, vagy töltött káposzta

Reggel amíg a vendég alszik, mindkettő feltehető egy óra alatt, és fő magától.

A vacsorákat szalonna sütéssel, grillezéssel oldanám meg.

Olcsó, kiadós, mindenki szereti.

2011. máj. 31. 15:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
57%

szombatra töltöttkáposzta vagy töltöttpaprika. akár pénteken is megcsinálhatod, csak szombat délben melegíteni kell.

ha tudsz korán kelni, vasárnap reggel felteszed a klasszikus húslevest. délben csak leszűröd, főzöl ki egy kis csigatésztát.

reggel megtölthetsz csirkéket, pl gombás töltelékkel.

én mindig félbevégva töltöm a bőre alá, így egy óra alatt megsülnek.11-kor, ha betolod a sütőbe jó is lesz.

a rizibizit is meg lehet reggel csinálni, az is jól melegíthető.

vagy megpucolod az újkrumplit, és míg sül a pipi az is elkészülhet, petrezselymesen.

esetleg még pénteken csinálj egy jó adag finom káposztasalátát, lezárt dobozban eltéve vasárnapra még finomabb lesz, nem esik össze.

uborkasalátát, fejessalátát csak fissen szabad csinálni.

amiket írtam hagyományos ételek, de általában nem lehet melléfogni vele, mindenki szereti.

üdv.

2011. máj. 31. 16:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
sajna én lassabban gépelek:)))
2011. máj. 31. 16:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
85%

Főzzetek együtt kint egy jó vörösboros marhalábszár pörköltet bográcsban vagy egy jó glyáslevest.

Vagy én szoktam csinálni olyat,hogy csirkemellet veszek,darabolom,fűszerezem aztán liszt, tojás, reszelt sajt,majd egy baconnel bélelt jénaiba teszem őket egymásra a tetejére is bacon és be a sütőbe. Hagymás krumplival szoktuk enni.

a húsleves is jó ötlet azzal biztos nem fogsz mellé és felturbózhatod a levest a répa mellett,vajon párolt gombával,borsóval aprított petrezselyemmel.

Esetleg egy kolbásszal töltött karaj , ecetes burgonyasalátával.

Desszertnek meg egy kis tiramisu. Vagy keksztekercs.

2011. máj. 31. 16:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 doboszoli ***** válasza:
100%
Levesnek opció lehet a borsóleves. Már emberi áron van minden belevaló, simán veri a húslevest.
2011. máj. 31. 16:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

Szombat:valamilyen bográcsos étel,mellette lehet beszélgetni,

vasárnap:halászlé szintén bográcsban.

Az én vendégeim mindig imádják ezt a kerti-bográcsos-beszélgetős ebédeket,vacsorákat.

2011. máj. 31. 17:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
kérdés, hogy van-e kert?
2011. máj. 31. 17:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Húú,bocs,valóban!
2011. máj. 31. 17:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
76%
Káposztás bab. Sólet. Recept ha kéred megy.
2011. máj. 31. 18:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!