Kedden vendégeim jönnek, valami olyan kajareceptet szeretnék amit sütőben lehet sütni, hogy ne kelljen mindig a konyhában állnom?
Ja, a sólat is jó, csak nyithatóak legyenek az ablakok utána:)
Szoktunk olyat csinálni, hogy egy nagy tepsiben lerakjuk a sertéslapockát sózva-fűszerezve(csont nélkül), karikára vágott hagymával, fokhagymával, néhány gerezd almával, és negyedekre, hasábokra vágott krumplival (azt is kissé megsózva). Egy bögre langyos víz alá, fólia a tetejére. Ezt be a sütőbe kb. 1,5 óráig, utána levesszük a fóliát és úgy sül még kb. 15-20 percig. És kész a húsétel, meg a köret. Lehet mellé befőttet, vagy savanyúságot adni.
Örülök, ha tetszik, nagyon egyszerű és rövid idő összeállítani. Nálunk már szinte "nezmeti eledel" :) A fűszerezést lehet variálni, sőt akár az utolsó 20 percre le lehet locsolni kevés liszttel elkevert tejföllel, az sem rontja el:)
A hiper-szupermarketekben elég sűrűn "leamortizálják" a csont nélküli lapickát 8-900 forintra, olyankor szoktam venni 3-4 kilót (nagy a család), gondolván az ínségesebb időkre.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!