Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegetáriánusnak nevelni a...

Vegetáriánusnak nevelni a gyereket. Mit gondoltok erről? Van értelme?

Figyelt kérdés

Ismerőseink vegetáriánusok, és a gyereküknek sem adnak semmilyen hús, vagy húskészítményt (3 éves lesz a gyermek); sőt, semmit, ami valamilyen formában érintkezett hússal -tehát az sem opció, hogy a készételből kiveszik, vagy olyan olajban sütik, amiben előtte már sült hús.

Nyilván az Ő döntésük, de én magam abban hiszek, hogy ezt majd a gyereknek kellene eldöntenie. A saját gyerekem alapján úgy tapasztalom, hogy ízlést tanítani, belenevelni nem lehet. Lehet példát mutatni, beszélgetni róla, aztán majd kialakul, hogy követi-e a szüleit. Egy életen át mégsem lehet kontrollálni, kihasználni pedig, hogy még kicsi, és a szüleire van utalva, hogy mit kap; szerintem nem célravezető...

Arról nem is beszélve, hogy majd óvodában, iskolában hogy lesz ez megvalósítható.

Akinek van saját, vagy ismerősei körében hasonló tapasztalata; hogy látjátok, működik/ működhet ez így?

2021. febr. 28. 14:01
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
69%

"kihasználni pedig, hogy még kicsi, és a szüleire van utalva, hogy mit kap; szerintem nem célravezető..."

Ha adsz neki húst, akkor nem ugyanez történik?

2021. márc. 11. 14:28
 32/32 anonim válasza:
82%

Hat én 2 éves korom óta e eszek húst es élek plusz nincs semmijen betegsegem szoval ugy neveled a gyereeked ahogy akarod

Es India 33%-a vegetariánus

2021. márc. 30. 11:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!