Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegánok, ha az életetek múlna...

Vegánok, ha az életetek múlna rajta, akkor sem ennétek húst?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy az éhhalál szélén állsz, és csak az mentheti meg az életedet, hogy eszel húst. Mit tennél ilyen helyzetben?
2021. febr. 7. 17:55
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
83%
19 Remélem szabad leírnom a gondolataim, még mielőtt bárki megsértődne. Én úgy látom ezt, hogy mindenhol azt kellene enni, ami rendelkezésre áll az adott országban. Tehát az országban termő szezonális gyümölcsöt és zöldséget, valamint ezt kiegészítve olyan állati eredetű ételekkel, ami rendelkezésre áll az adott országban. Így természetesen Mo.-ne nem ennének az emberek tenger gyümölcseit és tengeri halakat semi, mivel az itt nálunk nincsen. Én úgy gondolom ezzel már fenntarthatóbb lenne az emberek életmódja. Természetesen ehhez hozzá tarzozna az is, hogy nincs válogatás meg pazarlás ételek tekintetében sem. Nagyon sokáig így volt ez idehaza, tökéletesen működött ez a rendszer. Más országokban is ezt kéne tenni, és már jobb lenne minden.
2021. febr. 8. 10:47
 22/31 anonim ***** válasza:

21

Egyetértek

2021. febr. 8. 10:50
 23/31 anonim ***** válasza:
68%

21

Az sem baj, ha a kaja akár szomszédos országból jön, vagy legalább a kontinensről, szóval ha azért reálisak akarunk maradni, nem mindig tudsz kapni mindenből hazait, bocs a kiegészítésért

2021. febr. 8. 11:04
 24/31 anonim ***** válasza:
47%
23 Így van, igazad van. Ezt nem írtam bele, de nagyon is jogos felvetés, egyetértek.
2021. febr. 8. 11:09
 25/31 anonim ***** válasza:
83%
Nem azért nem eszem húst, hogy ezzel az életem árán is megvédjem a legkisebb bogár életét is. Azért nem eszem, mert tökéletesen megvagyok nélküle, ezért nincs szükségem rá. Ahogy nincs szükségem állatkísérletekkel tesztelt kozmetikumokra, bőrkanapéra, valódi szőrméből készült kabátra sem. Felesleges lenne ilyesmit vennem, hiszen vannak alternatíváik, amikkel ugyanolyan elégedett vagyok. Viszont néha szükségem van gyógyszerre, vitaminokra, vagy olyan dolgokra, melyeknél nem kerülhető el az állathasználat. Természetesen ezeket megveszem, mert nem vagyok saját magam ellensége.
2021. febr. 8. 13:20
 26/31 anonim ***** válasza:
32%
4 heti éhezés után élő lárvákat is megeszik az ember, bekapcsolnak az ösztönök. Biztos van a vegánok között olyan ember, aki ott halna éhen a tyúk mellett, de a vegánok 99%a fogna egy kést, levágná, megfőzné és megenné. Utána sírna, de megtenné. Olyankor már az ösztönök beszélnek, nem az ész.
2021. febr. 8. 15:36
 27/31 anonim ***** válasza:
73%

Egyáltalán az ilyen lakatlan szigetes vagy Andokban lezuhant repülős történeteken kívül a civilizált világban hol fordulhatna elő olyan szituáció, hogy az éhhalál közelébe kerülnék és így húst kellene ennem?

Sehol, hiszen ma már világszerte elérhetők a növényi élelmiszerek/ételek.

Tehát nagyon remélem, hogy a fenti extrém szituációk el fognak kerülni, viszont így máshol nem lesz szükségem a húsra, még háborúban, pl. az 1945-ös budapesti ostrom alatt is volt mit enni az óvóhelyen, pl. babot, a húsevők bezzeg a lóhúst zabálták, nem akarok rájuk hasonlítani.

2021. febr. 8. 16:57
 28/31 anonim ***** válasza:
0%

#27 nem pont ti szoktatok azzal érvelni,hogyha világvége lenne senki nem enne húst,meg ha magának kéne levágnia,meg ha nyers lenne stb ?:D Ami egyébként mind hazugság,csak ti hiszitek azt akik a starbucksban nőttetek fel iphonenal meg avokádós pirítóssal a kezetekben ,hogy az emberek nem ölnek meg állatokat ősidők óta,vagy nem vadásznának ha szükséges lenne,a nyers húsról meg ne is beszéljünk,szerintetek ízetlen ,büdös ,ennek ellenére emberek milliói eszik nyersen a halat,marhát ,meg néhol ennél vadabb dolgokat is ..

Szóval elhiheted,te is kétpofára zabálnád a lovat ha kellene :D

Ezt az álszentséget ki nem állhatom a vegánokban,pedig én is cska heti egyszer eszek húst :D

2021. febr. 8. 18:08
 29/31 anonim ***** válasza:
29%

Nem tudom te milyen álszentekre gondolsz, de én még soha nem hallottam olyat, hogy egy vega szívesen éhenhalna ha csak húst ehetne.... inkább meghalna csak ne kelljen levágni egy nyuszit.

Szerintem sokan teljesen el vannak tévedve a vegetáriánusokkal kapcsolatban...

2021. febr. 8. 18:22
 30/31 anonim ***** válasza:
73%

28-as: semmiféle álszentség nem volt benne, és a reakciód nagyon is jól példázza, hogy miért árad a zsigeri megvetés a húsevőkből/mindenevőkből a vegetáriánusok/vegánok felé.

Undorodom a hústól, 15 éves korom óta nem ettem és nem is tervezem, extrém szituációban sem.

A kérdésfeltevő pedig tényleg szégyellje magát, mert ez a kérdés többekből kihozta a vadabb énjét, amire semmi szükség nem volt.

2021. febr. 8. 20:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!