Vegánok, ha az életetek múlna rajta, akkor sem ennétek húst?
Én nem vagyok vegán úgy válaszolok.
A vegetáriánusok, vegánok nem esznek húst, mert 1000 más lehetőségük van bevinni minden tápanyagot, amit kell. (most feltételezzük h így van).
Viszont egy olyan helyzetben, ahol az életük a tét, az teljesen más szituáció. A vegák soha nem mondták azt h egy állat életéért feláldoznák a sajátjukat, ezt nem tudom honnan veszed.
Az, hogy a civilizált napi életben nem fogyasztanak húst, nem jelenti azt, hogy meg is halnának inkább, minthogy húst vegyenek magukhoz.
Úgyhogy nem képmutatóak, hisz soha nem is állították azt tömegesen, hogy vészhelyzetben inkább meghalnának, csak hogy feleslegesen ne halljon meg miattuk egy állat.
Nyilvánvalóan megenném. Ahogy bárki megenné a legundorítóbb pajort vagy meginná a legmocskosabb pocsolyavizet ha a halál szélén állna.
Nem érzem magam képmutatónak emiatt. Viszont nem ölnék meg állatot kedvtelésből, és ha már el kell pusztítanom, akkor a lehető leggorsabb és fájdalommentes módon tenném.
Az egyik legnagyobb vegán aktivista, Gary Yourofsky szerint is, ha az életünk múlna rajta, akkor együnk húst, illetve ha egy állat az életünket veszélyezteti, akkor ő lenne az első, aki lelőné azt az állatot.
Egy vegántól sem hallottam ilyet hogy inkább haljunk éhen, maga a Vegan Society alapító okirata szerint a veganizmus definíciója a következő: A veganizmus egy filozófiát és életmódot jelöl, amely igyekszik kizárni – amennyire csak lehetséges és megvalósítható – az állatok kizsákmányolásának és a velük szembeni kegyetlenségnek minden formáját.
Tehát amennyire csak lehetséges és megvalósítható. A vegánok nem hülyék, senki sem buzdít arra, hogy haljunk éhen egy lakatlan szigeten, stb. Sőt sokan az eszkimókkal jönnek nekünk, hogy ők csak halakat meg fókát tudnak enni, mivel növény nem terem meg arra, erre mi vegánok azt szoktuk mondani, hogy tőlük nem is várjuk el, hogy vegánok legyenek, nem erről szól a veganizmus.
Összefoglalva, nyilván megenném az állatot, hogy ne kelljen éhenhalnom, hacsak nincsenek öngyilkos szándékaim. És ha kíváncsi vagy, ki mennyire őszinte, akkor nem tudom kihagyni, hogy ez egy nagyon buta, alattomos kérdés, ami bután van megfogalmazva.
14-es!
Gőzöm nincs, hogy ehhez a kérdéshez hogy jön,hogy lenyúzták e a bőrt vagy sem és ezen lovagolsz, de én is olvastam a könyvet és bizony benne van. Régen olvastam, így vannak részletek, amik már homályosak, de ez bennem is megmaradt. Mégpedig ott, amikor ketten elindulnak segítségért és felkészülnek az útra, amiről nem lehet tudni, hogy meddig fog tartani, mert tök ismeretlenbe vágnak bele.
Szóval, kapd elő azt a könyvet és keress rá! Hozzáteszem, hogy a hús, illetve továbbragozva az emberhús evése szempontjából ez a legkevesebb gond, de ha már így rá vagy cuppanva, akkor ragaszkodjunk már a történelmi hűséghez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!