Azért vannak mű hús vegán termékek (vegán párizsi, vegán virsli stb.), mert a vegánok is vágynak húsra?
Ez a megnevezéseken lovaglás meg röhejes.
Miért fáj a rizstej, stb kifejezés? Csak azt jelzi, hogy arra használható, amire a tehéntej.
A madártej se egy madár teje, a lúdláb tortában sincs lúd lába,a kekszszalámi se hústermék, mégse akad fent rajta senki...
#16, érted te, hogy miről beszélek? Hogy nem értem, miért akartok műhúst enni? Hagymás mű vért nem akasz enni? Tényleg nem tudjátok másképp elnevezni az akármilyen terméket, mint vegán hús, vegetáriánus kolbász?
Azt, hogy melyik vegán mit hisz ezzel kapcsolatban, azt nem tudom, de hogy az igazság csak annyi, hogy a vegán élelmiszeripari gyártók nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy minél több nem vegán vásároljon a termékeikből. Nem jöttél rá, hogy ez egy egyszerű üzleti modell, melynek célja a profit növelése? Úgy meg vagytok vezetve, hogy még az sem zavar, hogy azt a terméket, amit elvileg neked szánnak, vegánok számára undorítónak számító, húsevők számára ínycsiklandó névvel illessék.
23as, te olyan sötét vagy, mint az éjszaka.
Leírtam az előző hozzászólásomban, azért az a neve, mert arra használják/olyan alakú, mint a tejet/kolbász, stb
A csokitojáson is kiakadsz, hogy miért hívják tojásnak, pedig nem is az?
Az okokat is leírták, van, ami szereti a hús ízét, de nem akar állatot ölni hozzá.
"Nem jöttél rá, hogy ez egy egyszerű üzleti modell, melynek célja a profit növelése?"
nahát, én azt hittem ezek a cégek jótékonykodásból osztogatják a termkeiket! fogalmam se volt, hogy ez egy biznisz, amivel pénzt akarnak keresni!
"Azt, hogy melyik vegán mit hisz ezzel kapcsolatban, azt nem tudom"
akkor miért próbálsz a vegánok nevében beszélni? nyilvánvaló hogy fogalmad sincs az egészről, de okoskodni próbálsz.
5-ös: "Ez is azt mutatja, hogy alapvetően a vegánok is vágynak a finom, húsos ízre"
A finom, fűszeres ízre igen, de nagyon sokan a hús ízétől undorodnak, mivel már elég régen ettek. Főleg azok, akik nem mostanában lettek vegánok és nem kizárólag környezetvédelmi/állatvédelmi megfontolásból, hanem a saját egészségükre is gondolva.
14-es: az igazi vegánok semmiféle allatokbol laborban előállított bizonytalan állagú és természetű "műhús"-t nem fogyasztanak, mivel ellene vannak az állatokból készült bármilyen (!!) jellegű élelmiszereknek, sőt általában az állatok kihasználásának (még ilyen célból is, még ilyen "csekély" állati sejtfelhasználás mellett is, az elv számít!)
Ment a piros kéz, mivel hülyeséget írtál
25-ös: kivéve, ha az a cég maga is vegán, tehát nem mondjuk csupán pl. az Aldi/Lidl sajátmárkás vegán cucca, akkor azért nem mindig akkora a lehúzás.
Persze ők is a profitra is mennek, de jellemzően jobb azoknál az ár-érték arány, de Mo.-n sajnos ez sincs mindig így, mivel itt majdnem minden túl drága ezen a feldolgozott élelmiszerpiacon. Viszont ez egy sajátságos magyar probléma (köszönhetően a túl kevés magyar gyártónak is, és a túlárazottságnak), amit nem kéne általánosítani, világszerte azért nem ez jellemző, pl. az amerikai vagy német példák nagyon jók, ott abszolút megfizethetőek a hasonló termékek (vegán felvágottak, virslik, kolbászok, húspótlók).
Nem irtam hulyeseget. Megnezheted pl. magyar vegan: vaszonzsakoslany. O emlitette hogy enne ilyet, es nagyon szorgalmazza, remeli hogy nem sokara mo-n is elerheto lesz.
Ellenben pedig lehet hogy mas veganok nem.
Szoval nem,Nem irtam hulyeseget ellenben Te igen. Vannak veganok akik a hustol irtoznak, de vannak akik az allattartas ellen vannak. Erre megoldas ez a "muhus" de jobb lenne ha utana neznel.
Azert lenne megoldas mert ahelyett hogy 200 marhat levagnak, 5-ot kene fogsagban tartani. Ezert szorgalmazzak a veganok is!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!