Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Azért vannak mű hús vegán...

Azért vannak mű hús vegán termékek (vegán párizsi, vegán virsli stb.), mert a vegánok is vágynak húsra?

Figyelt kérdés
2021. jan. 4. 11:29
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
80%

Nektek amúgy miért fáj, hogy van növényi "tej" és stb? Nekem amúgy teljesen mindegy, hogy rizstej vagy rizsital van ráírva, kávéba, sütikbe tökéletes.

Azoknak, akik az átállásos fázisban vannak és még keresik a szokásos dolgokat, nekik hasznosak ezek a termékek.

Sose fogom megérteni, miért fáj az embereknek ennyire, ha valaki nem eszik húst és ne adj isten rizsITALT is mer mellé fogyasztani. Felháborító.

2021. jan. 4. 12:38
 12/34 anonim ***** válasza:
78%

Vega nem lesz valaki menőzésből. Ahhoz hogy élvezd a vega ételeket, a hús nélküli életet, nagy elköteleződés kell, és egy cél, hogy miért csinálod, különben szenvedés lesz. Az is kamu, hogy a vegák másik nagy része csak azért nem eszik húst, mert nem tudja úgy megemészteni. Persze vannak ilyenek is, de két legnagyobb ok, az állatvédelem (ne haljon meg senki azért hogy mi együnk), a másik pedig a környezetvédelem, hisz a legnagyobb környezetszennyezések közé tartozik maga a nagyipari hústermelés is, és annak a takarmányának előállítása.

VANNAK olyan vegák is, akik szerették a húst, az ízét, állagát, nagyon is, de nem tudnak mentálisan, érzelmileg megbírkózni azzal, hogy egy állat meghalt emiatt. Így a húsmentes ételeket megvonják maguktól, ugyanakkor keresik a lehetőséget, hogy ízben és állagban hasonló húspotlókat találjanak.

És VANNAK olyan vegák is, akik annyira elborzadnak már a hús szagától is, és ízétől, hogy megenni sem tudják. Nyilván ők nem keresnek húshoz hasonló ételeket.

Én például imádom a Burger King szójás húspogácsáját, a marhástól meg okádok. A csirkéset szeretem a Mekiben, de inkább ha lehet választani, Burger Kinges szójás hambi. Hogy miért? Mert bár mindkettőt azonosan szeretem, a szójásért nem halt meg senki.

2021. jan. 4. 12:48
 13/34 anonim ***** válasza:
100%
részben igen részben nem. van olyan vegán, aki nem akar húst enni, nem szereti, nem kell neki. az ilyen nem fog műhúst venni. van olyan vegán aki etikai okokból vegán, nem a hús ízével van baja. az ilyen valószínűleg fog műhúst venni. vannak akik nem vegák, nem vegánok, csak szeretnének kevesebb húst enni. van aki simán csak kíváncsi és szeretné kipróbálni. van aki szeretne vega, vegán lenni, de nehéz neki kizárni a húst.
2021. jan. 4. 13:00
 14/34 anonim ***** válasza:
65%

Azt azert szogezzuk le hogy a veganoknak nem a hussal vagy a hus izevel van bajuk, hanem azzal ahogy azt "eloallitjak".

Az allatok miatt nem esznek hust es a nagyuzemi tartas miatt.

Ezert van az hogy a most uj szenzacio a laborban keszult hust iszonyuan szorgalmazzak, mivel vegulis allatokbol allitjak elo, de anélkül hogy barmelyikuket megolnek erte. Ezt a veganok is fogyasztjak, pedig ez igazi hus, csak ugye tenyesztett feherjekbol, nem pedig az allatot magat vagjuk le erte. (egyebkent emiatt is tartanak allatokat fogsagban, de egy allatbol rengeteg ilyen hus keszul szoval joval veganbaratabb a dolog, kesobb pedig talan mar nem is kell majd fogsagban tartani erte oket. (

2021. jan. 4. 13:24
 15/34 anonim ***** válasza:
22%
Ha én bármilyen okból nem akarok gombát enni, akkor mű gombát se akarok. Mondok inkább ütősebb példát: ha nem akarok ló szart enni, akkor mű lószart se akarok. Így egyáltalán nem értem, mire fel mű hús egy zöldségfasírt? Amit a #14-es írt, na az már más, azt lehet mű húsnak nevezni!
2021. jan. 4. 15:01
 16/34 anonim ***** válasza:
62%

15# Olyan dolgokat hozol fel paldanak, amiket alapjaraton nem szeretsz, es osszehasonlitod egy idegrendszerrel rendelkezo eloleny halalaval. Ebbol is latszik hogy merhetetlenul korlatolt es buta ember vagy.

Nehez felfogni ugye, hogy en szeretem a disznovert jo hagymasan, de lemondok rola, mert nem akarom hogy egy disznó halalabol hasznot huzzak, hogy elvegyek az eletet, es en ehhez hozzajaruljak, mint fogyaszto. Mert jobban szeretnem azt a disznot elve, mint a tanyeromon izletesen. Mert nekem csak egy eves, neki az egesz elete.

2021. jan. 4. 15:06
 17/34 anonim ***** válasza:
32%

Amúgy tuti jó üzlet .

Ezeknek a különcöknek minden szart előállítani.

2021. jan. 4. 16:11
 18/34 anonim ***** válasza:
37%
17 Főleg, hogy akik gennyesre keresik magukat ebből, azok nem is vegánok.
2021. jan. 4. 16:46
 19/34 anonim ***** válasza:
29%
Bölcs nagyanyám is mindig mondta a míg lószar van,veréb is van.
2021. jan. 4. 16:49
 20/34 anonim ***** válasza:
92%
7es, akkor én nem vagyok ember, mindig is undorodtam a hústól...s hogy a kérdésre is válaszoljak, mert van, aki szereti a hús ízét, de nem akar állatot ölni hozzá.
2021. jan. 4. 17:08
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!