Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Ha át állok a vega életmódra...

Ha át állok a vega életmódra mennyi állatot tudnék megmenteni úgy mond?

Figyelt kérdés
2020. aug. 5. 04:12
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/139 Vegansophie ***** válasza:
0%
Ez is csak példa. És nyugodtan lepontozhatsz, ha ettől vidám leszel.
2020. aug. 5. 11:15
 62/139 A kérdező kommentje:
Uhha nem akartam itt polgar pukkasztast. Csak erdeklodtem. Mert erdekel a dolog.
2020. aug. 5. 13:25
 63/139 anonim ***** válasza:
71%
Rengeteg beteg vegánt láttam, igen.Egyébként az egy tudományosan bebizonyított tény, hogy az évekig tartott vegán diéta következményeként zsugorodik az agy és romlanak a kognitív funkciók. Nem véletlen idegbeteg a legtöbb vegán. Igaza van annak, aki szektásokhoz hasonlítja őket. Te is mentális beteg vagy Vegansophie felhasználó, ez tisztán látszik a hozzászólásaidból. Csak a vegán propagandákat, féligazságokat és hazugságokat tudsz visszaböfögni. Értelmes érvekre pedig jótékonyan nem reagálsz. Amit a b12 vitaminról írtál is hülyeség úgy ahogy van. Az állatieredetű ételekben nem olyan hormonok vannak, mint a szójában, ne keverd ide ezeket a hülyeségeket. Az állati eredetű ételekben található hormonok szükségesek a normális emberi fejlődéshez, míg a szója az mérgező. Ismételten leírom. Nyomod ezeket a baromságomat a haszonállatokról meg a növénytermesztésről, csak épp fingod sincs semmiről. Ez egy sokkal komplexebb téma, mint hogy te azt az agykárosodásoddal fel tudnád érni ésszel. Ez tisztán látszik minden egyes megnyilvánulásodból.
2020. aug. 5. 13:29
 64/139 Vegansophie ***** válasza:
16%
Semmi bajom sincs, elég b12-őt viszek be ami szükséges a kognitív funkciókhoz. Nyugodtan személyeskedj és próbálj sértegetni. Semmilyen olyan jellegű mentális problémám nincs.
2020. aug. 5. 13:33
 65/139 Vegansophie ***** válasza:
18%
Nézz utána. Én tényekről beszélek, jól informálódtam. Tejre egyébként nincs is szükségünk. Nekem nincs fingom semmiről? Dokumentumfilmeket videókat, cikkeket olvastam.
2020. aug. 5. 13:35
 66/139 anonim ***** válasza:
30%

(Nem tudom már a sorszámát a válasznak, bocsi)

Oké, hogy apukád feji a tehenet és a tehén nem érez közben fájdalmat, de ugye nem gondolod komolyan, hogy a világ tejfogyasztásának jelentős részét az ilyen jellegű házitej teszi ki?

Kíváncsiságból kérdezem: hány liter tejet termel apud, hány embernek adja el?

Én nem vagyok vegán, hiszem hogy lehetséges tényleg fájdalom, szenvedés nélkül tojást, tejet előállítani és fogyasztani, de azt azért tudomásul kell venni, hogy sajnos az emberiség tej- és tojásfogyasztásának nagy többsége nem ilyen etikus, normális háztáji gazdálkodásból származik.

Én pl. megeszem a tojást amit az egyik utcabeli lakótól veszünk, háztól. Normális helyen, normális körülmények között élnek a csirkéi. Közben viszont látom a településünk melletti csirketelepet elég gyakran, és forog tőle a gyomrom. Az ipari állattartással óriási bajok vannak - halkan jegyzem meg, sokszor emberi jogi kérdéseket is felvet, nem csak állatvédelem miatt...

Kérdező,

Itt inkább azon van általában a hangsúly, hogy ha elég sokan lesznek vegánok, akkor már érezhetően csökkenne a kereslet az állati eredetű élelmiszerekre, szóval idővel csökkenne a termelésük.

Nem ennyire közvetlenül működik, hogy "ma vegán kajákat ettem = 2 csirke és 1 disznó megmenekült".

Másrészt meg kicsit olyan, mint amikor lekapcsolod a lámpát magad után amikor elhagysz egy szobát. Nyilván nem az az egy villanykörte menti meg a bolygót, de ha elegen kapcsolják le rendszeresen, az már azért számít.

2020. aug. 5. 13:36
 67/139 Vegansophie ***** válasza:
18%
Te meg gondolom hallottad valahonnan ezt meg azt. A teheneknek szóját adnak. Csak személyeskedéssel próbálod ellensúlyozni hogy megsértettelek gondolom. Én nem bántani akartalak, semmi személyeskedőt nem írtam.
2020. aug. 5. 13:37
 68/139 Vegansophie ***** válasza:
16%
Ha a szója méreg miért nem mérgező? Komolyan ez már tényleg midennek a teteje. a kognitív funkcióim gond nélkül fejlődtek úgyhogy nem értem ezt honnan veszed.Hirtelen pszichiáter is vagy, nem csak dietitikus? A diplomáid megmutatnád?
2020. aug. 5. 13:40
 69/139 Vegansophie ***** válasza:
20%
Ez a kedvencem, mikor valaki kifogy az érvekből és elhord elmebetegnek mert akkor nem lehet beszámítani a véleményem.
2020. aug. 5. 13:41
 70/139 Vegansophie ***** válasza:
16%
A cikkeket amik alátámasztják hogy igazad van megmutatod?
2020. aug. 5. 13:43
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.