Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Ha át állok a vega életmódra...

Ha át állok a vega életmódra mennyi állatot tudnék megmenteni úgy mond?

Figyelt kérdés
2020. aug. 5. 04:12
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
 131/139 anonim válasza:
0%

Hát, én a növenyi tejet kinemállhatóm, rossz íze van.

Vega húst meg nem ettem még, de lehet nem is fogok.

Káin és Ábel történetétt ismeritek úgye?

Káin egy tőrt vitt Isten elé, Ábel pedig egy állat áldozatott.

Kit dicsért meg Isten?

Ábelt dicsérte meg.

Mert megölt egy állatott és így bizonyitékot vitt Isten elé, hogy megmutasa, hogy bűnt követett el.

Káin pedig egy tőrt vitt.

A lényeg, hogy ha megölsz valakit és azt tisztán válalód akkor bűn bocsánatott nyersz.

Ezért van az, hogy Isten megváltja a bűnöd, ha esténként egy imában elmondod a bűneidet.

Én azt mondom, hogy az állatok, bűnös angyalok, akiknek ez a bezártság a bűntetésük.

Igazi állat Holokauszt.

Bezárnak, és megölnek.

2020. aug. 28. 12:13
 132/139 anonim ***** válasza:
76%
0, mert ugyanúgy elviszik a boltba, csak maximum te nem veszed meg; szóval tehát szerintem egy ember nem oszt, nem szoroz. Én meg amúgy pl nem fogok leállni a húsevéssel; mert remek vasforrás.
2020. szept. 3. 00:55
 133/139 anonim ***** válasza:
47%

Ha egyre kevesebben veszik a boltban, akkor a bolt egyre kevesebbet fog belőle rendelni a húsüzemből, ők pedig egyre kevesebbet fognak előállítani. Legalábbis ez az elv, elég "résztvevő" esetén működik.

2020. szept. 3. 08:45
 134/139 anonim ***** válasza:
100%

Na igen, ezért mondtam, hogy én például személy szerint nem mondanék le a húsevésről;és valszeg vannak még így páran.

Egyébként szeretem az ízét is szóval, meg amúgyis sok hölgy vashiányos szerintem, a menstruációkor jó, ha van valami, amiből sok vasat nyerhetünk. Vannak amúgy zöldségek is, amiben van sok vas, de azért én pl nem mondanék le a rántott húsról. De eszem zöldséget is természetesen. pl cékla, spenót, sóska, ezekben még pl sok van, ha jól tudom, meg van ilyen multivitaminos üdítő is. De azé' tehát a húsról, szalámiról, virsliről, halrudacskákról, stb; nem mondanék le. Tehát annyi embert kéne meggyőznie akkor pl a Kérdezőnek, hogy ennek statisztikailag látható adata legyen; tehát, hogy kimutatható; de engem tehát pl szóval nem tudnának meggyőzni.

2020. szept. 3. 15:34
 135/139 anonim ***** válasza:
100%

Persze, értem. Én csak leírtam, hogy ez az elgondolás mögötte. Én is van, amit elvből nem veszek - természetesen nem hiszem, hogy az általam nem megvásárolt 1 db termék jelentene különbséget, hanem ha többen jelzik hogy erre nincs igény, akkor annak lehet hatása.

2020. szept. 3. 15:36
 136/139 anonim ***** válasza:
88%
*Ja meg egyszer egy spirituális tanító, aki még képezte magát, tehát gyakran ő is még tanuló-szerepbe került; na, szóval, elment talán egy indiai jógihoz (?) hogy "megvilágosodjon". És akkor asszem,hogy ott kábé nem volt ilyen szó, de úgy elmagyarázta úgy a mesternek, hogy mire gondolt. És akkor a mester megkérdezte, hogy okés, és mit tett eddig ennek érdekében. És akkor mondta, hogy , hát 4 éve nem iszik alkoholt, és nem eszik húst. Erre a mester felkacagott, hogy "Hát te gondolod, hogy annak a hagymának nem fáj, amikor kihúzod a földből, csak mert nem visít?" Valami ilyesmi volt. Remélem, jól írtam le;ez már csak egy ilyen kis érdekesség volt.
2020. szept. 3. 15:37
 137/139 anonim ***** válasza:
30%

Vannak olyan hinduk, akik olyannyira hívei az erőszakmentes táplálkozásnak, hogy gyökérzöldségeket se esznek, hiszen az elpusztul, ha eszel belőle.

Azért ez nem gyakori. :)

Ráadásul a növényeknek nincs központi idegrendszere, plusz több növényt "ölnek meg" azért, hogy állati takarmány lehessen belőle, mint amennyit az emberek megesznek. Ha a növények szenvedései miatt aggódnék, akkor lennék csak igazán turbóvegán. :DD

2020. szept. 3. 15:40
 138/139 anonim ***** válasza:
32%
*Ja meg szal pl talán ott volt ez,hogy ott elvileg nem vallási okokból nem esznek húst, hanem mert ha pl felnevelsz egy kecskét, akkor ő felnövése alatt megeszik most nem tom,mondok egy számot, 10 kiló növényt; és utána ad 2 kiló húst. De abból a 10 kiló növényből még több ember is jól lakhatna; és tehát ezért nem nevelnek pl kecskét. Most csak hasraütés-szerűen beírtam pár számot. Amúgy a "felröhögött" az előző kommentemben jobb lett volna, eredetileg azt akartam írni. :):)
2020. szept. 3. 15:40
 139/139 ede1219 ***** válasza:
74%

"De ha veszel egy csirkeszárnyat abban 6 db csirkeszárny 3 csirkét jelent..."

Hogy lett egy szárnyból hat?

2021. júl. 11. 20:38
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!