Vegánok! Ti a horgászatot elítélitek?
#50 Mindig benne van a pakliban, hogy visszaeresztés után megsebzi egy harcsa/nagyobb csuka. Ettől is elpusztulhat.
Az a horgász aki megfelelően bánik a hallal, nem fogja megsebezni olyan szinten, hogy abból bármiféle maradandó károsodása legyen.
Mondom, semmi bajom a horgászattal, úgy alapjáraton, gyerekkoromban magam is horgásztam a bátyámmal, olyan apró kis halakat fogtunk, amiket anyám ropogósra sütött. Persze, nekünk kellett megpucolnunk.
Aztán láttam hosszú életem folyamán, hogy mennyivel fejlettebbek lettek a horgász készségek idővel, mint mogyoróbokorról levágott horgászbotom.
Volt egy horgászboltunk, méregdrága botokat, orsókat forgalmaztunk, még csalit is kis üvegekben, ami más volt, mint a giliszta, amit a bátyám kiásott a földből, vagy a műlégy, amit a férjem kötözött.
Mindeközben a halak nem fejlesztettek ki radart, ami figyelmezteti őket, hogy vigyázat, "sporthorgász". És ez így nem fair.
Nem a horgászat irritál, hanem az, hogy sportnak nevezitek. Mitől sport? Az, hogy te jól érzed magad horgászás közben, és büszke vagy, hogy kifogtál egy méretes példányt, ok. De megkérdezted a másik felet is, hogy neki mennyire jó? A sport attól sport, hogy mindkét félnek van esélye. A horgászásban csak neked van.
Ahogy nézem a válaszokat, MINDEN értelmes ember elítéli a (sport)horgászatot, a válaszolók többsége nem vegán, haenm normális ember, akinek nem jelent örömet egy állat kínzása.
Másrészt a vegánság nem arról szól, hogy ne EGYÉL állatot, hanem hogy ne okozz neki szenvedést, nem kínozd - és a horgászat ezt böven kimeríti.
Én még úgy is elítélem a hobbihorgászatot, hogy nem vagyok vegán.
Nem értem miért találja pár ember szórakoztatónak azt, hogy értelmetlen hobbiból kínoz állatokat a móka kedvéért, mindenesetre nekem fura az ilyen személy.
(Értem én, hogy "jobb" mint régen, de ettől még nem lesz jó, csak egy picit kevésbé borzalmas.)
"érdekes módon a sporthorgászok között rengeteg állatbarát tag van"
Mármint olyan tag, aki kedveli a szelektált cuki állatokat, leginkább a pihepuha emlősöket (kutya, cica, aranyhörcsög).
Érdekes volt az egyik korábbi válaszoló felvetése, kíváncsi lennék mennyire lenne népszerű a "sport"horgászat, ha a halak is egyrészt cukik lennének, másrészt úgy tudnának ordítani, visítani mint az emlősök. Úgy már gondolom nem lenne olyan kellemes. :D
Én nem vagyok vegán ,soha nem is voltam,és nem is leszek ,de ez az,aminek semmi értelmét nem látom .
Én is járok horgászni,amit kifogok azt megölöm,megpucolom,feldolgozom és megeszem . Ez a lényege a horgászatnak,nem az ,hogy szétszadizd szerencsétlen halat aztán visszaengedd. Az a kistresszelt hal egyébként is el fog pusztulni nagy eséllyel!
Ennyi, amit te csinálsz annak legalább van valami értelme, nem csak degenerált szórakozás. Már oviban is utáltam azokat a kölyköket, akik a hangyákat égetik nagyítóval csak azért mert jó móka.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!