Vegánok! Ti a horgászatot elítélitek?
"Például ott a foci. Minek rúgod el a labdát ha utána meg utána rohansz? "
Azért van különbség, a labda nem él, a hal meg igen!
Bocs, ugyan nem vagyok vegán (sem vega!), de a horgászatot igencsk elítélendönek tartom.
Eleve nem értem, mi azon a "sport", hogy egyrészt túljársz egy hal eszén, másrészt kicsit kinzod, utána meg visszadobod, azzal, hogy nem tettél semmi rosszat.
Habár a válaszaid alapján böven el lehet képzelni, hogy a halak nem sokkal butábbak, mint te.
"félholt állapot"
Ha odafigyelsz, nem okozol neki semmi kárt, az állat túléli.
Azt viszont megnézném, hogy a szójaföldről lecsordogáló műtrágyás víztől vajon hány hal furdul fel. Percenként.
Meg hány hiánybetegségtől szenved büszkén egy vega...
#32 Nem, erre nem tudtam egyébként a választ és ez valóban érdekelt és nagyon meglepett. Azért próbáltam az emberkéket győzködni mert nagyon meglepett milyen mellékinformációkat jegyeztek meg. De részemről okés, maradjunk ennyiben, hogy nagy ívből tojunk egymásra.
#33 Inkább szabadidős tevékenységnek nevezem. Bár neked lehet bonyolult ez a két szó ha ilyen következtetéseket sikerült levonnod a válaszaimból.
"Eleve nem értem, mi azon a "sport", hogy egyrészt túljársz egy hal eszén, másrészt kicsit kinzod, utána meg visszadobod, azzal, hogy nem tettél semmi rosszat."
A horgászat elsősorban táplálékszerzés!
A kérdezönek nem az, meg a "sporthorgászok" többségének sem.
A horgászat táplálékszetrzés VOLT ezelött 100+ évvel, ma senki sincs rászorulva arra, hogy a saját maga horgászott halat egye!
"A horgászat táplálékszetrzés VOLT ezelött 100+ évvel, ma senki sincs rászorulva arra, hogy a saját maga horgászott halat egye!"
Pedig mi táplálék szerzés miatt horgaszunk.
Jó ki harcsapaprikás,ohhh. A sporthorgászokat én is elítélem,de azért a klasszikus horgászokat nehogy már lecsukjuk.
Csak az a baj a klasszikus horgászattal is már, hogy le van korlátozva, hogy miből mennyi halat vihetsz vagy milyen méretűt vihetsz el.
Te például abbahagyod a horgászatot ha megfogtad a napi maximum mennyiséget? Vagy folytatod tovább sport horgász módban? Mert akkor ugyanott tartasz. Vagy elhozod illegálisan?
Méreten aluli halakkal mit csinálsz?
Nyugi, nem fogok veled kötekedni, régen én is klasszikus horgász voltam és pont emiatt hagytam fel vele így érdekel, hogy te ezzel milyen állásponton vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!