Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegánok! Ti a horgászatot...

Vegánok! Ti a horgászatot elítélitek?

Figyelt kérdés
Ha igen akkor pedig miért? Erre mindig is kíváncsi voltam, hogy a vegánok mit gondolnak a horgászatról mint szabadidős tevékenységről :)

2020. júl. 23. 16:36
1 2 3 4 5 6
 11/58 anonim ***** válasza:
86%

Igen, elítélem. Nem is tudom, miért nem tiltják be, ha tilos gerinces állatokat kínozni, sőt bűncselekmény. A hal is gerinces állat.

Aki horgászni akar, annak kéne a szájába egy nagy kampót szúrni, annál fogva berángatni a vízbe. Akkor megtudná, milyen.

2020. júl. 23. 17:43
 12/58 A kérdező kommentje:

#7 Mindennapi húsevőként állíton, hogy ekkora hülyeséget életemben nem hallottam még :DD

Valószínűleg aki ezt állította az épp egy dzsanga elszíváson volt túl és a sok zöld életre kelt körülötte :D

#8 Hát nekem nem is kell hozzá szájfertőtlenítő. Mint mondtam, a lehető legkíméletesebben fogom ki. A rajta lévő sebeket amit más horgász okozott azt viszont befújom. Na ugye... Már volt haszna, hogy kifogtam. Fotózni én sose szoktam a halat.

#9 Igen, a halászat az már megint más tészta. Az a része nagyon nem vonz :D Az ilyen boltban kapható konzerveket/fagyasztott halakat kerülöm is messziről. Ismerősöm halgazdálkodásban dolgozik és az erre a sorsa váró halakat szoktam tőle vásárolni. De nem is sűrűn eszek halat. 1 évben 3-5x talán.

2020. júl. 23. 17:52
 13/58 A kérdező kommentje:
#11 :DD
2020. júl. 23. 17:53
 14/58 anonim válasza:
90%

Miért kérdezed az emberek véleményét, ha utána csak belekötsz és mondod tovább a sajátodat?

Én nem vegán vagyok, csak vegetáriánus de elítélem.

Nem tudom megérteni, hogy mi öröme lehet valakinek abból, hogy szerencsétlen halakat halálra rémíti és kihorgássza. Utána meg visszadobja, ami annyit tesz, hogy tulajdonképpen semmi értelme nem volt alapból a tettének.

2020. júl. 23. 18:02
 15/58 anonim ***** válasza:
95%

"Egyébként nekem sem lesz tőle bajom hacsak nem a megfojtás a cél :D"

De azért csak jobb otthon ülni, és naiv magabiztossággal butaságokat írogatni a gyakorizni, mint a már felvázolt fojtogatásos alternatíva? Ha választani lehet, te is inkább azt választot, hogy ne okozzanak felesleges ártalmat/sokkot neked, nem?

Szerintem egyébként rossz irányból közelíted meg a kérdést. Vegyük például a rabszolgatartást. Elítéled azt a rabszolgatartót, aki nem veri meg a rabszolgáját, viszont természetesnek veszi, hogy azt tesz vele a kénye-kedve szerint, amit akar? Pl. gyapotot szedet vele, vagy egyszerűen csak nem veszi emberszámba, undok vele. Ha nem ítéled el, akkor gratulálok, következetes vagyok. Ellenben, ha nem érzed a párhuzamot a két szemléletmód között, az azért van, mert nem gondolod úgy, hogy egy ember és egy nonhumán állat azonos morális megítélés alá tartozik. A vegánok ezzel szemben túlnyomóan azt vallják, hogy egy embernek és egy állatnak ugyanúgy joga van ahhoz, hogy ne b@sztassák őket.

2020. júl. 23. 18:03
 16/58 anonim ***** válasza:
96%
11! "Aki horgászni akar, annak kéne a szájába egy nagy kampót szúrni, annál fogva berángatni a vízbe. Akkor megtudná, milyen." Elfelejtetted folytatni. És a kampon addig huzogatni jobbra-balra KIMÉLETES FÁRASZTÁSI TECHNIKÁVAL!!! amig fel nem adja az életéért folytatott küzdelmét. Utána meg magyarázni neki, hogy ugyan már ettöl nem lett semmi bajod. (Egyébként nem vagyok vegán, söt a horgászatot sem itélem el ha annak értelme van /élelemszerzés/. De ezt élvezetböl csinálni szimpla kegyetlenség. Szerencsétlen halaknak az a legnagyobb pechjük, hogy nem tudnak az emberi fül számára érzékelhetö és kellemetlen erös hangot kiadni ha valami bajuk van, fájdalmaik vannak. Az valoszinüleg elég sok sporthorgászt visszatartana kegyetlen hobbijátol. De legalább olyanokat nem irna/mondana, hogy nem fáj nekik.
2020. júl. 23. 18:04
 17/58 A kérdező kommentje:

#14 Jajj bocsánat, cssk folytattam a kategória hagyományát :D

Értelek amúgy, de ilyen logikával akkor sok sportnak semmi értelme nincs :D

Például ott a foci. Minek rúgod el a labdát ha utána meg utána rohansz? Hmm.. Keresd a logikát :D

#15 Természetesen, de nem fogok megsértődni és egy óra múlva el is felejtem az egészet :)

Elítélem a rabszolgatartást természetesen, párhuzamot is értem mire akarsz ezzel kikyukadni, de ettől függetlenül úgy van, ahogy mondod. Addig ameddig egy emberrel ezt nem tenném meg, addig a hallal simán.

#16 :DDD

Egyébként meg nem írtam, hogy nem fáj nekik. Annyit írtam, hogy jóval kevésbé mint ha a törzsébe akadna a horog és úgy fárasztanád ki.

2020. júl. 23. 18:27
 18/58 anonim válasza:
95%

A 14es válaszoló vagyok és csak a focis példádra reagálván annyit mondanék, hogy a focival nem okozol sem embernek, sem állatnak fájdalmat és kellemetlenséget.

A foci nem ijeszti meg azokat, akik játsszák és szórakozásból teszik.

Hatalmas különbség.

2020. júl. 23. 18:29
 19/58 anonim ***** válasza:
92%

A "sport"horgászatot igen. Ha már kifogtad a halat, legalább edd is meg, vagy add oda valakinek, aki szívesen megeszi; ne dobd vissza szerencsétlen állatot a vízbe sérülten, horogmaradványokkal a szájában. Nem is értem, hogyan lehet legális ez a barbár hobbi, a hal gerinces állat, és mint ilyen, rá is vonatkozik az állatvédelmi törvény (az most más kérdés, hogy a törvény sz'rt sem ér, ha nem tartatják be).

Gondolom, te is jól éreznéd magadat, ha valaki szórakozásból csak egy kicsit metszené el a torkodat, nem olyan mélyen, hogy belehalj, éppen csak annyira, hogy ő büszke lehessen a prédájára. Aztán majd fúj egy kis sebfertőtlenítőt a nyakadra és mehetsz, amerre látsz, elvégre nincs is semmi bajod.

2020. júl. 23. 18:35
 20/58 A kérdező kommentje:

#18 hacsak tökön nem rúgsz valakit :DD

#19 Egy csont beforr :D

Nyilván nem, de a horog mint mondtam, hacsak nem szakállas, nem sebzi a halat. Szerintem durva az összehasonlításod. Kb olyan fájdalmat okoz a halnak minthogyha az ujjadat apró tűvel megkapargatnák. A szakállas okoz olyan sérülést mintha bele is szúrnák.

De szerintem ideje lezárni a kérdést. Amit akartam, megtudtam. Saját tapasztalatot szereztem arról, hogy a vegánokat nem lehet meggyőzni semmiről, ráadásul kiváló energiavámpírok, mondjuk ez inkább magára a kategóriára értendő. :D

Köszönöm szépen a válaszokat!

További szép estét mindenkinek!

Majd ha magamba akasztom véletlenül a horgot csontig (mert a horgászat már csak ezzel jár) küldök egy képet, hogy utána élvezkedhessetek rajta. Igaz, 11-es, meg 16-os?:DDD

2020. júl. 23. 19:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!