Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Az anyatej vegán?

Az anyatej vegán?

Figyelt kérdés
A feleségem most szült és nagyon sok teje van, viszont én vegán vagyok. De mindenképp szeretném valahogy hasznosítani a felesleget. Sajtot vagy vajat csinálnék belőle. Szerintetek?

2020. júl. 1. 15:15
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
100%

Azóta találtam még egyet, a Vegan Society (lényegében az első vegán szervezet, velük kezdődött el a "vegán" szó használata) úgy definiálja a vegánságot, mint "az élet egy olyan módja, amely igyekszik minden lehetséges módon elkerülni az állatokkal szembeni kegyetlenséget és az állatok kihasználását étkezés, ruházkodás, szórakozás stb. céljából."

[link]

De én már hoztam jó pár példát és forrást, szívesen olvasnék az ellenkezőjéről is valami valid forrásból esetleg, a céltalan vagdalkozás és lepontozgatás helyett. :)

2020. júl. 2. 13:39
 32/44 anonim ***** válasza:
74%

Fogalmam sincs miért van 30 válasz egy ilyen szintű bugyuta kérdésre... az első kommentelő tökéletesen megválaszolta a kérdést.

Wikipédia első bekezdés: A veganizmus az állati eredetű termékek használatának mellőzése és az ehhez kapcsolódó filozófia, ami elutasítja az érezni képes állatok árucikk státuszát; amely megnyilvánul a táplálkozás, a szórakozás, a ruházkodás és a higiéniai termékek választásában is. A veganizmus követőjét vegánnak nevezik.

A gyengébbek kedvéért: Igen, az anyatej vegán.

2020. júl. 2. 16:50
 33/44 anonim ***** válasza:
24%

#32 Az emberi anyatej nem vegán, mivel konkrétan az ember is (emlős) állat. Biológia.

Az ember:

"Törzs: Gerinchúrosok (Chordata)

Altörzs: Gerincesek (Vertebrata)

Osztály: Emlősök (Mammalia)

Rend: Főemlősök (Primates)

Család: Emberfélék (Hominidae)"

2020. júl. 2. 17:07
 34/44 anonim ***** válasza:
55%

Az ilyen szintű idiotizmussal nehéz mit kezdeni.

Amikor állatjóléti szabályokról beszélünk, mindenkinek egyértelmű, hogy az nem emberekre vonatkozik.

Ha valakit beperelnek állatkínzásért az nem fog rettegni olyan büntetések kiszabásától, amik emberi kínzások miatt járnak.

Ez nem azt jelenti, hogy ezekben az esetekben az érintettek ne lennének tisztában azzal, hogy biológiailag az ember egy állatfaj, vagy tagadnák azt.

A kontextusból adódóan EVIDENS, hogy miről van szó. Ez neked is világos lenne, ha szántál volna 5 percet a veganizmus értelmezésére.

A hozzád hasonló trollok miatt persze ki lehetne emelni minden esetben, hogy "nem emberi állatok"-ról beszélünk ( az angolban sokszor előforduló "non human animals" kifejezés) de gondolom feltételezik, hogy az olvasó szövegértési képessége fejlettebb mint egy 7 évesnek.

2020. júl. 2. 18:08
 35/44 anonim ***** válasza:
25%
#34 Az már nem az én hibám, ha nem vagy képes beismerni, hogy nem vegán és a wikiről tájékozódsz, hiteles oldal helyett....
2020. júl. 2. 18:14
 36/44 anonim ***** válasza:
72%

Én több hiteles vegán és állatvédő oldalról hoztam linkeket, azóta is várom a reakciót, hiteles oldalról származó ellenérvet. :)

2020. júl. 3. 08:22
 37/44 anonim ***** válasza:
78%
A vegánok elárulnák, hogy pl. a tojás fogyasztása miért állatkínzás...?
2020. júl. 3. 09:02
 38/44 anonim ***** válasza:
77%

[link]

2020. júl. 3. 09:35
 39/44 anonim ***** válasza:
29%

Ezcnem válasz arra, hogy miért a generális elzárkózás! Na meg arra s3m, hogy megvetőleg csirkemensizabálóknak hívják azokat akik tojást esznek....

Nemcsak gyári tojás létezik...

2020. júl. 3. 09:54
 40/44 anonim ***** válasza:
100%

Azért a generális elzárkózás, mert ez a generális gyakorlat... duuuh

De tegyük fel, hogy tökéletes biofarmon, szabadtartású baromfiról beszélünk.

1. Ezeket a tyúkokat ugyanúgy megölik, ha már nem képesek elegendő tojást tojni.

2. Ezeket a tyúkokat ugyanúgy meg kellett venned a tenyésztőtől, akinek ugyanúgy semmi szüksége fiú csibékre, így továbbra is támogatod élve bedarálásukat/elgázosításukat.

A csirkemenzesz dolog szerintem kifejezettem vicces( és biológiailag pontos tény) kicsit olyan, mint amikor a vegánokat fűzabálóknak nevezik. Nyilván van néhány hiperérzékeny special snowflake aki ezen megsértődik. Ezzel nem tudok mit kezdeni.

2020. júl. 3. 10:24
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!