Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A vegetáriánusok miért akarják...

A vegetáriánusok miért akarják meggyőzni a "húsevőket" hogy térjenek meg és egyenek húst?

Figyelt kérdés
Sok vegetáriánus szinte küldetésének tekinti, hogy meggyőzzön másokat, miért? Mi neki abban a jó, ha valaki nem eszik húst?

2020. máj. 9. 03:05
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
Hopplá bocsánat, nem néztem meg az előző kérdéseket hogy már pont ugyanilyen volt ma, elnézést mindenkitől :(
2020. máj. 9. 03:07
 2/17 anonim ***** válasza:
79%

Nem "vegetáriánusok", hanem "néhány" vegetáriánus!

Másrészt ugyanez megvan a "nem-vegetáriánusok" részéröl is, ök meg az ellen hözöngenek,ha valaki NEM eszik húst.

2020. máj. 9. 07:13
 3/17 anonim ***** válasza:
39%

Azért, mert ez nem csak annyi hogy nem esznek húst, hanem egy teljes (onigazolo?) Ideológia áll mögötte...

Szerintem kicsit a kontroll mániasak, tudnak uralkodni a táplálkozásukon és így erősnek érzik magukat.

De vannak pl ugyanilyen fanatikus fitnesszmaniasok, akik szerint csak a csirkemell-rizs az emberi táplálék, minden más "szemét" ahogy irnak... Számukra egy nagy tábla toffifies Milka a GONOSZ.

2020. máj. 9. 07:16
 4/17 anonim ***** válasza:
91%

A mi családunkban van vegán, akinek családi rendezvényeken külön főzünk, de ő még soha nem próbált senkit meggyőzni, de még csak nem is utalt ilyesmire.

Viszont itt, a GYIK-en már találkoztam erőszakos "térítővel, pl. ez a nő, aki ezt a kérdést kiírta:

https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__rokoni-k..

No ez a nő semmilyen kompromisszumra nem volt képes, a húsevőknek beintett.

2020. máj. 9. 07:24
 5/17 anonim ***** válasza:
71%

A húsevők miért írnak ki mindig ilyen kérdéseket?

Ha már általánosítunk…

2020. máj. 9. 08:32
 6/17 anonim ***** válasza:
64%

Szerintem aki attert a vegetarianus/vegan eletmodra az megtapasztalta mennyi nagyszeru etel keszitheto hus nelkul, es pusztan jo indulatbol beszelget a temarol.

En nem ismerek olyat, aki allandoan cseszegetne a husevoket, hogy miert esznek hust, viszont szinte minden vegan ismerosom nagyon sokatbeszel az etelrol, kulonleges receptekrol, de ebben semmi rosszindulat nincsen.

2020. máj. 9. 08:50
 7/17 anonim ***** válasza:
78%
azért a vegánok erőszakosabban nyomulnak mint a sima húsevők..
2020. máj. 9. 09:20
 8/17 anonim ***** válasza:
82%
En osszekoltoztem a legjobb baratnommel, aki vegan. Soha egyszer sem probalt meg szolni barmit amikor fozok, sot szoktunk egyutt fozni es o eszi amit tud belole, vagy csinal a korethez valmi mast, volt hogy en is megkostoltam, de egyszer sem eroszakoskodott. Vasarolni is egyutt jarunk, o veszi maganak a vegan termekeit, en a husokat, elfernek egymas mellett a hutoben. Altalanositas, hogy az osszes vega/vegan at akar teriteni, szerintem mindenki egye amit szeretne es jol esik. Regen ettermezni is jartunk tobbet, olyan helyet kerestunk ahol o is es en is tudunk azt rendelni amit szeretnenk, sosem volt ebbol vita kozottunk.
2020. máj. 9. 09:25
 9/17 anonim ***** válasza:
81%
Mert a hangosabb, hőzöngős réteg ( NEM minden vega) szekta jelleggel működik: csak az az egy igaz út amit ő csinál...
2020. máj. 9. 09:31
 10/17 anonim ***** válasza:
77%

Nálunk a családban mindenki maga dönti el, mit eszik és maga készíti el, ami neki speciális szükségete.

Egy háztartásban élünk: egy vegán (pontosabban csak növényeket fogyasztó ember), egy vegetáriánus (tojás, tejtermék plusz növények), egy gluténérzékeny, egy laktózérzékeny, egy fruktózérzékeny meg egy mindenevö. EZ már legalább 5-6 éve müködik ilyen felállásban, vita, veszekedés vagy gyözködés nincs és nem is volt soha, olyan van, hogy a speciális étellel megkínáljuk egymást, aki akarja (és tudja) megkóstolja, ha meg nem, akkor nem.

2020. máj. 9. 14:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!