A vegetáriánusok miért akarják meggyőzni a "húsevőket" hogy térjenek meg és egyenek húst?
Nem "vegetáriánusok", hanem "néhány" vegetáriánus!
Másrészt ugyanez megvan a "nem-vegetáriánusok" részéröl is, ök meg az ellen hözöngenek,ha valaki NEM eszik húst.
Azért, mert ez nem csak annyi hogy nem esznek húst, hanem egy teljes (onigazolo?) Ideológia áll mögötte...
Szerintem kicsit a kontroll mániasak, tudnak uralkodni a táplálkozásukon és így erősnek érzik magukat.
De vannak pl ugyanilyen fanatikus fitnesszmaniasok, akik szerint csak a csirkemell-rizs az emberi táplálék, minden más "szemét" ahogy irnak... Számukra egy nagy tábla toffifies Milka a GONOSZ.
A mi családunkban van vegán, akinek családi rendezvényeken külön főzünk, de ő még soha nem próbált senkit meggyőzni, de még csak nem is utalt ilyesmire.
Viszont itt, a GYIK-en már találkoztam erőszakos "térítővel, pl. ez a nő, aki ezt a kérdést kiírta:
https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__rokoni-k..
No ez a nő semmilyen kompromisszumra nem volt képes, a húsevőknek beintett.
A húsevők miért írnak ki mindig ilyen kérdéseket?
Ha már általánosítunk…
Szerintem aki attert a vegetarianus/vegan eletmodra az megtapasztalta mennyi nagyszeru etel keszitheto hus nelkul, es pusztan jo indulatbol beszelget a temarol.
En nem ismerek olyat, aki allandoan cseszegetne a husevoket, hogy miert esznek hust, viszont szinte minden vegan ismerosom nagyon sokatbeszel az etelrol, kulonleges receptekrol, de ebben semmi rosszindulat nincsen.
Nálunk a családban mindenki maga dönti el, mit eszik és maga készíti el, ami neki speciális szükségete.
Egy háztartásban élünk: egy vegán (pontosabban csak növényeket fogyasztó ember), egy vegetáriánus (tojás, tejtermék plusz növények), egy gluténérzékeny, egy laktózérzékeny, egy fruktózérzékeny meg egy mindenevö. EZ már legalább 5-6 éve müködik ilyen felállásban, vita, veszekedés vagy gyözködés nincs és nem is volt soha, olyan van, hogy a speciális étellel megkínáljuk egymást, aki akarja (és tudja) megkóstolja, ha meg nem, akkor nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!