Tudnátok olyan étel párt, ami egy kis átalakítással lehet vegán, illetve húsos verzió is?
Rengeteg ilyen van, nálunk sokszor készítem így.
Nem biztos, hogy kapásból eszembe jut sok, de megpróbálom.
Bácskai rizses"hús" - egy edényben pörkölttel, másikban paprikáskrumplival indítok, ebbe jön a lecsó meg a rizs.
Bolognai mártás hús nélkül - az eredeti recept szerint hagymát kell pirítani, erre apróra vágott zeller, sárgarépa, füszerel meg paradicsom összefözve -, esetleg a húsevöknek külön megpirítok levés darálthúst és a mártással összefözöm, de anélkül is finom. A vegánra nem kerül sajt.
A chilis bab: én a hagyományos változatot készítem, nem a MO-on megszokottat - a babot hagymával megpárolom, ez a körítés, a húsos-chilis részt meg külön, vegán változatban a hús helyett bulgurral. Mindenki magának keveri a babos meg a chilis részt a tányéron.
Egyelöre nem jut most eszembe más kapásból, de ha konkrét kajára rákérdezel, akkor majdnem mindenhez tudok valamit mondani.
Igen, ez a bolognai is jó.
Köszönöm és várom a további ötleteket :)
Tócsni bármilyen zöldséggel. A vegán verzióban csak a feltét más, fokhagymás tejfök helyett növényi joghurt.
Tésztasaláta, a szmötyis öntetet szójajoghurtból és tojásmentes majonézből készítve.
Szia, ez az én régebbi kérdésem, kaptam sok jó választ. Hátha neked is megtetszik közülük valami:
https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__vegetarianizmu..
Az emlitett bolognai-nal a hust lencsevel lehet helyettrsiteni.
En nem vagyok vegan, de sokszor igy keszitem, mert egesz egyszeruen finomabb, mint a husos verzio. Erdemes kiprobalni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!