Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegánok! Ti bíztok a családoto...

Vegánok! Ti bíztok a családotokban, hogy ha azt mondják valamiről, akkor az tényleg vegán is?

Figyelt kérdés
Én anyukámban nem tudom, hogy bízzak e, de megsértődik, ha nem. Vannak olyan rokonaim akikben biztos vagyok, hogy igazat mondanak, és vannak olyanok is akikről tudom, hogy simán hazudnának. És még egy kérdés: Ha nem vagy biztos, akkor inkább megeszed, vagy megsérted a másikat?
2020. ápr. 3. 13:53
 1/7 anonim ***** válasza:
77%

Elöször is, aki vegán, azt nem lehet átverni, mert megérzi az ízén, ha valamit beletettek, amit nem kellene.

Másodszor csak olyan helyen eszem, ahol tudom, hogy tiszteletben tartják az étrendemet akkor is, ha számukra teljesen érhetetlen lenne is. Ha pl nem vagyok hajlandó epret enni, vagy krumplit, vagy uborkát vagy bármi mást, akkor azt nem próbálnak belecsempészni az ételkbe.

HArmadszor, ha olyen helyre megyek, ahol nem vagyok biztos benne, hogy betartják a kérésemet, oda viszek kaját azzal a megjegyzéssel, hogy nagyon szigorú étrenden vagyok, ezért nem akarok mást terhelni vele.

Viszont olyan ételt garantáltan nem eszek meg, ami szerintem nem megfelelö, aki meg emiatt megsértödik, az nem rám tartozik.

Eleve semmilyen oka nincs arra senkinek, hogy másra olyan ételt ráeröltessen, amit az nem akar/szeret megenni és ez független most a vegánságtól, ha nekem nem ízlik a gomba, akkor pürésítve se akarják belém tölteni!

2020. ápr. 3. 14:14
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Bármikor, bármire mondhatod azt, hogy te most nem kérsz. Ha rákérdeznek, akkor: nem vagy éhes, ezt nem kívánod stb. Nem vagy köteles megenni semmit.
2020. ápr. 3. 14:15
 3/7 Sunshinedoll ***** válasza:
90%

Én sosem éreztem azt, hogy nekem erről a családom hazudna, tiszteletben tartják a döntésemet, és nem értem, mi oka lenne erről hazudni valakinek.

Nyilván, ha valahol eszek és nem vagyok benne biztos, hogy vegán, akkor végigkérdezem, hogy mi minden van benne, úgyis kiderül, hogy vegán-e vagy nem. Olyan még nem volt, hogy ne derült volna ki. Sok nem-vegán ember, főleg, aki nem követi ezeket úgyse tudja, mi minősül vegánnak, mi nem.

Ha valaki esetleg SZÁNDÉKOSAN hazudik arról, hogy amit főzött az vegán, és én nem hiszem el, így nem eszem meg, akkor szerintem nem én vagyok az, aki megsérti a másikat, elvégre nem én akarok másokat becsapni a poén kedvéért.

2020. ápr. 3. 14:41
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ugyan csak vegetáriánus vagyok, nem vegán, és a konyhát is én uralom, tudom a rokonaimról, hogy nem képesek és nem is hajlandóak elfogadni az ízlésemet és az elveimet, ezért nem enném meg a főztjüket. (Amúgy is pocsékul főznek.) Nehogy már az játssza a sértődöttet, aki szándékosan olyasmit tesz elém, amiről tudja, hogy nem eszem meg, és még engem próbál hibásként beállítani. Senkitől nem várom el, hogy főzzön rám, azt viszont igen, hogy tiszteletben tartsa a választásomat, ahogy én is tiszteletben tartom másokét.
2020. ápr. 3. 19:02
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

A szándékban bízom, de a kajában nem tudok, mert volt, hogy jó szándékkal szójafasírtot csináltak, meg is ettem, borzalmas íze volt, és csak utólag jöttem rá, hogy közös zsírban sütötték ki a húsossal. Vannak ilyenek. Vagy pl vega tésztás ételt csinálnak, de megszórják pörccel. Mondom, "azt se eszem". Erre: "Dehát az nem hús!" :D

Meg pl laktóz intoleráns vagyok. Kérdem, hogy "van e tejtermék ebben a sütiben?" Erre: "ááá nincs!" Miután megettem fél óra múlva görcsöl a hasam, mondják: "csak egy nagyon kevés joghurtot tettünk a krémbe"

Szóval a szándék nem hiszem hogy az hogy becsapjanak, inkább csak a tudatlanság a nagy.

2020. ápr. 5. 16:12
 6/7 Barackoshányás ***** válasza:
100%
Én sem tudom, hogy megbízhatok-e másban. Van, hogy olyanon is érzem a ,,nem vegán'' ízt, ami tutira vegán. Jobban szeretek magamnak főzni, akkor biztos lehetek benne, hogy semmi olyan nincs benne
2020. ápr. 7. 14:40
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Én egyáltalán nem bízom ilyen téren senkiben, ezért még étteremben sem eszem. Csak azt eszem meg amit én csináltam, csak az a biztos
2020. ápr. 27. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!