Vegánok! Ti bíztok a családotokban, hogy ha azt mondják valamiről, akkor az tényleg vegán is?
Elöször is, aki vegán, azt nem lehet átverni, mert megérzi az ízén, ha valamit beletettek, amit nem kellene.
Másodszor csak olyan helyen eszem, ahol tudom, hogy tiszteletben tartják az étrendemet akkor is, ha számukra teljesen érhetetlen lenne is. Ha pl nem vagyok hajlandó epret enni, vagy krumplit, vagy uborkát vagy bármi mást, akkor azt nem próbálnak belecsempészni az ételkbe.
HArmadszor, ha olyen helyre megyek, ahol nem vagyok biztos benne, hogy betartják a kérésemet, oda viszek kaját azzal a megjegyzéssel, hogy nagyon szigorú étrenden vagyok, ezért nem akarok mást terhelni vele.
Viszont olyan ételt garantáltan nem eszek meg, ami szerintem nem megfelelö, aki meg emiatt megsértödik, az nem rám tartozik.
Eleve semmilyen oka nincs arra senkinek, hogy másra olyan ételt ráeröltessen, amit az nem akar/szeret megenni és ez független most a vegánságtól, ha nekem nem ízlik a gomba, akkor pürésítve se akarják belém tölteni!
Én sosem éreztem azt, hogy nekem erről a családom hazudna, tiszteletben tartják a döntésemet, és nem értem, mi oka lenne erről hazudni valakinek.
Nyilván, ha valahol eszek és nem vagyok benne biztos, hogy vegán, akkor végigkérdezem, hogy mi minden van benne, úgyis kiderül, hogy vegán-e vagy nem. Olyan még nem volt, hogy ne derült volna ki. Sok nem-vegán ember, főleg, aki nem követi ezeket úgyse tudja, mi minősül vegánnak, mi nem.
Ha valaki esetleg SZÁNDÉKOSAN hazudik arról, hogy amit főzött az vegán, és én nem hiszem el, így nem eszem meg, akkor szerintem nem én vagyok az, aki megsérti a másikat, elvégre nem én akarok másokat becsapni a poén kedvéért.
A szándékban bízom, de a kajában nem tudok, mert volt, hogy jó szándékkal szójafasírtot csináltak, meg is ettem, borzalmas íze volt, és csak utólag jöttem rá, hogy közös zsírban sütötték ki a húsossal. Vannak ilyenek. Vagy pl vega tésztás ételt csinálnak, de megszórják pörccel. Mondom, "azt se eszem". Erre: "Dehát az nem hús!" :D
Meg pl laktóz intoleráns vagyok. Kérdem, hogy "van e tejtermék ebben a sütiben?" Erre: "ááá nincs!" Miután megettem fél óra múlva görcsöl a hasam, mondják: "csak egy nagyon kevés joghurtot tettünk a krémbe"
Szóval a szándék nem hiszem hogy az hogy becsapjanak, inkább csak a tudatlanság a nagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!