Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Igaz, hogy a vegán étrend...

Igaz, hogy a vegán étrend enyhíti a pollenallergiát? Van ezzel kapcsolatban valami tapasztalatotok?

Figyelt kérdés

2020. febr. 5. 16:19
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
21%
Minden allergia (és ezzel együtt minden autoimmun betegség) a lyukas bél szindróma következménye. Utóbbit nagyban erősíti a glutén, az összes tej és tejtermék, az állati fehérjék, a növények közül a hüvelyesek, a nyers paradicsom, a világos helyen tárolt krumpli, stb. Tehát aki ezeket elhagyva főként növényi táplálékon él, az nagyban elősegíti a tünetek enyhülését.
2020. febr. 6. 17:38
 12/15 A kérdező kommentje:

Miquel, ezt valamilyen hivatalos szakirodalmi adatokkal is alá tudod támasztani?

És aki elhagyja az állati fehérjét meg a hüvelyeseket, az miből fedezi a fehérje szükségletét? Úgy, hogy lehetőleg minden esszenciális aminosavhoz is hozzájusson?

2020. febr. 6. 17:49
 13/15 anonim ***** válasza:
70%
Nekem azóta nincsenek allergiás tüneteim, amióta nem fogyasztok tejtermékeket. A férjem csak a tejivást hagyta abba pár éve, neki sokkal enyhébbek lettek a tünetei a szezonban, már nem kell rá gyógyszert se szednie. Nem vagyunk vegánok. Én laktózérzékeny vagyok, a férjemnek sosem volt baja a tejjel, elég sokat ivott belőle korábban.
2020. febr. 8. 00:46
 14/15 anonim ***** válasza:
57%

"Miquel, ezt valamilyen hivatalos szakirodalmi adatokkal is alá tudod támasztani?"

Nem, ezt nem tudja - és nem is lehet - tudományosan alátámasztani, de neki ez a meggyözödése, és neki segít. Ettöl azonban még nem általánosságban igaz az állítása.

"És aki elhagyja az állati fehérjét meg a hüvelyeseket, az miből fedezi a fehérje szükségletét? Úgy, hogy lehetőleg minden esszenciális aminosavhoz is hozzájusson?"

Az állati fehérjék és a hüvelyesek elhagyása után kevesebb lehetöség van fehérjék bevitelére, pl. glutén szóba jöhet, illetve egy csomó zöldségféle is tartalmaz különbözö fehérjéket, esszenciális animosavakat, csak egységnyi mennyiségre nézve jóval kevesebbet. De ha nem túl kevés mennyiséget eszik valaki naponta (súlyra vagy kalóriára nézve), akkor megoldható, de igen alapos odafigyeléssel.

Ha érdekel, nézd meg a neten a külöbözö zöldségek fehérjetartalmát, meglepö, hogy milyen sokban van.

2020. febr. 8. 08:16
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, hogy van-e összefüggés, de amióta alig fogyasztok tejterméket, és tojást, (itthon egyaltalan nem, ha esetleg házon kívül eszem, előfordul), azóta nekem bizony csökkentek a tüneteim, most egy hét alatt letudom az allergiát, előtte hetekig tartott.
2020. ápr. 28. 14:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!