Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A vegán étrend ellentéte a...

A vegán étrend ellentéte a ketogén étrend diéta? Ez a két táplálkozási csoport ellensége egymásnak?

Figyelt kérdés
2019. nov. 17. 11:17
 1/7 anonim ***** válasza:
82%

A kettő nem zárja ki egymást. Növényi alapú ( vagy teljes vegán) diétán is megoldható, hogy a napi kalória nagy részét zsírból viszed be.

Youtubon van egy csomó ilyen csak írd be "vegan keto diet"

pl Cory Mccarthy Vegán ketogén testépítő: https://www.youtube.com/watch?v=QvoVxcDgVr8

2019. nov. 17. 11:48
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem. A vegán étrend a növényit jelenti. A ketogén pedig azt határozza meg, hogy az étrendben milyen arányban legyen a zsír, fehérje, szénhidrát. Mivel a ketózis lényege, hogy a szervezeted zsírból nyeri az energiát, az étrend alapfeltétele, hogy nagy arányban fogyassz zsírokat. Ez azonban állati és növényi eredetű zsiradék egyaránt lehet.

Mivel a növények általában (vannak kivételek) nagyobb arányban tartalmaznak szénhidrátot, mint zsírt, a növényi étrendet nagyon nehéz összeegyeztetni a ketogén diétával.

A kettő együtt már sok megszorítással jár, így hosszútávon nem jó őket együtt alkalmazni. De sok étel van, ami a növényi étrendbe és a ketogén diétába egyaránt beilleszthető.

2019. nov. 17. 13:44
 3/7 anonim ***** válasza:
Én is ezt hittem, de állítólag létezik vegán keto diéta, szóval akkor nem lehetnek ellentétek...
2019. nov. 18. 13:04
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A vegán ellentéte az olyan paleo diéta, amit nagy részben állati fehérjék alkotnak és kevés benne az egyáltalán növényi elem.

Magyarán a húst hússal evő diéta.

2019. nov. 18. 14:38
 5/7 anonim válasza:
6%

Nem tudom, hogy mer nehezen kivitelezhető.

De a vegán húst nem eszik a keto meg inkább elvekre tanít.

Láttam én is sok vegan keto videót, de szerintem mind hazugság.

ütik egymást, hiába mondják, hogy jaj lehet együtt. pedig lehetetlen.

eleségek e? nem a vegan fenntarthatatlan és marhaság. a keto meg emberi étkezésre tanít

2019. nov. 18. 16:06
 6/7 anonim válasza:
0%
a keto diéta hús meg zöldségekből áll. a vegan az hülyeség
2019. nov. 18. 16:07
 7/7 anonim ***** válasza:
A vegán ellentéte a carnivore (amikor semmi növényi eredetűt nem fogyasztanak), de az a ketogén diéta egyik ága csak. Elméletileg meg lehet oldani a ketogén diétát vegánként, gyakorlatilag én nem tudnék olíva bogyón és avokádón meg olíva olajon élni zöldsalátával.
2019. dec. 19. 08:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!