Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegán kávétejszín?

Vegán kávétejszín?

Figyelt kérdés

Létezik ilyesmi? Arra gondolok, ami a pici egyesével csomagolt csészécskékben pici folyékony tejszín, büfékben szokták azt adni a kávék mellé.

Szóval van néhány vegán ismerősöm. Ha vendégségbe jön valaki, arra nyilván rákészülök, de a hétköznapokban nem tartok itthon vegán dolgokat. Ma pl úgy jártam, hogy egy ismerős a környéken jàrt, beugrott köszönteni, de szegényt még egy kávéval se tudtam megkínálni a vegánság miatt. Ez olyan kellemetlen.

Erre a célra meg növényi tejet nincs értelme tartani itthon, nagy kiszerelés, megromlik, nem isszuk.

Ezért jutott eszembe ez a picike kávétejszín, mivel adagonként van csomagolva, sokáig elállna, mindig van itthon, ha kell. De nem tudom, létezik-e belőle vegán verzió.

2020. jan. 2. 00:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
88%

[link]

Sokkal egyszerűbb néha 2 szót írni, mint egy regényt. A google szinte mindenre jó.

2020. jan. 2. 00:44
 2/13 anonim ***** válasza:
85%
Olyannal még nem találkoztam, de 2dl kókusz tejszínt kapsz bioboltokban, nagyobb áruházakban, és pár hónapig jó.
2020. jan. 2. 06:14
 3/13 anonim ***** válasza:
83%
Van 2.5 decis dobozos mandulatej is boltokban. Nincs otthon teád? Üdítőd??
2020. jan. 2. 07:29
 4/13 anonim ***** válasza:
20%
ma 07:40-es: Mielött ontod magadból a hülyeségeket, nézz már utána, mi mindent estnek a vegánok - ugyanis az nem igaz, hogy majdnem semmit! Persze, ha nem vagy képes utána nézni, akkor csak értelmetlenségeket tudsz írni!
2020. jan. 2. 07:42
 5/13 anonim ***** válasza:
30%
Nem egyszerűbb, ha nem barátkozol hülyékkel?
2020. jan. 2. 07:57
 6/13 anonim ***** válasza:
72%
4-es: ha privátban sértegetsz másokat, azzal csak azt támasztod alá, mennyire primitív, ostoba ember vagy!
2020. jan. 2. 07:59
 7/13 anonim ***** válasza:
71%

Hihetetlen, hogy ha valaki feltesz egy jóindulatú kérdést arról, hogy hogyan kedveskedjen másoknak, itt őt tartják hülyének érte.

Kérdező, bioboltokban és online lehet kapni kókusztejport. Érdemes beszerezni, mert egyszerre kevés kell belőle, viszont mivel por állagú, tovább eláll, mint bármelyik folyékony növényi tej. Hiába veszel egy 2,5 decis mandula tejet, ha váratlan vendéged érkezik. Mivel a kész növényi tejek általában finomabbak, ha előre tudod, hogy vegán vendég jön, jobb venni egy kisebb dobozzal. Vannak semlegesebb ízűek, pl mandula, amit utána te is felhasználhatsz főzéshez, sütéshez, hogy ne romoljon meg. De ha váratlanul jön valaki, a kókusz tejpor is jó megoldás, és nagy figyelmesség.

2020. jan. 2. 09:11
 8/13 anonim ***** válasza:
74%
Utolsó: nem ártana utána nézni, mit jelent a vegán - azt semmi esetre sem, hogy nem fogyaszt növényeket sem, mert egyesek szerint a növénytermésztés nem fér bele!!
2020. jan. 2. 10:30
 9/13 A kérdező kommentje:

Most ez komoly? :D Tényleg egy ilyen kérdés miatt kell egymásnak esni? Segítséget kértem, nem oltogatást. Attól, hogy valaki másképp étkezik, mint én, még nem lesz rosszabb ember. Nyilván aki szektás vérvegán, az megint más, de ott sem az étkezéssel van gond. Szóval szerintem ezt itt le lehet zárni.

Aki normálisan válaszolt, annak köszönöm! Nyilván, ha számítok vendégre, akkor van itthon olyan, amivel kínálhatom, a random helyzetekre vonatkozott a kérdésem.

2020. jan. 2. 10:35
 10/13 anonim ***** válasza:
79%
tudom mit jelent a vegán, de elvileg azért lesz vegán valaki ., hogy az állatoknak jobb legyen , nem?
2020. jan. 2. 18:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!