Vegánként karácsonykor bűnözhetek?
Azt csinálsz amit akarsz.
De te nem vagy vegán.
Szerintem sem vagy vegán.
A vegánság elsősorban a gondolkodásmódban nyilvánul meg, és csak aztán a tettekben. Nincs olyan, hogy most 1 napra megszakitod a vegánságot.
Fogyókúrában, diétában lehet csalónap, az oké.
De értékrendbeli kérdésekben nem, például állatvédő vagyok, de egy napig szünetet tartok és felveszek egy nyerbundát? Vagy mohamedán vagyok, tartom a Ramadamot, de most anyukám nagyon finom halászlét főz, ezért szüneteltetem egy napig a muzulmán hitem?
Nem hangzik nevetségesen?
A vegánok esznek halat tudtommal az nem számít húsnak. Nővérem is csak azt eszik. Meg úgyis rengeteg a hal azokat nem kell megvédeni nem olyanok mint a fókák :D
És ez nem olyan mint a böjt, hogy ünnepnapokon ehetsz csak. xD
De ha a kérdező tényleg vegán lenne, akkor nem inkább az foglalkoztatná, hogy a halat, amiből a halászlé készült, milyen körülmények között tartották?
De ahogy látom neki ez a kérdés, vegánként, fel sem merült.
“(ok lehet egy napig nem leszek vegán de utána megint..)”
:DDDD ilyen nincs. Vagy vegán vagy, vagy nem. De ezek szerint nem. Ha én egy napig vegánként étkezem, akkor azon a napon mondhatom, hogy én vegán vagyok?
Gondolom te is csak azért nem eszel állati eredetű ételeket, mint sokan, mert “divat” lett vegánnak lenni. Ha az lennél fel sem merülne benned hogy halászlevet egyél :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!