Mit fogtok főzni és sütni karácsonykor?
Még nem vagyok benne biztos, hogy bele merek vágni, de megpróbálom a Wellington bélszínt.
Én előre be szoktam osztani, hogy karácsony előtt, alatt és szilveszterkor mi lesz a menü.
Csinálok egy tervet, mikor van időm kényelmesen a fotelban egy füzettel.
Általában szokott lenni benne töltött káposzta, vagy töltött paprika, fasirt, sült csirke vagy pulyka, valamilyen majonézes saláta.
Van egy kedvenc karácsonyi sütireceptem, egy kókuszos csillag nevezetű, de mézest is szoktam sütni karácsony előtt pár nappal.
Hát semmi hagyományosat, az az egy biztos.
Jelenleg egy köretet és egy tortát találtam, amit bele akarok építeni a menübe. A torta pekandios-csokis mokka, a köret pedig polentas, balzsamecetes krumpli.
Hú az a balzsamecetes krumpli jól hangzik 😀
Én minden évben újítok, szeretek kísérletezni, új recepteket kipróbálni.
Tavaly télen voltunk rokonoknál külföldön, és ott ettem egy isteni gesztenye krémlevest, picit édes sós, nagyon jó volt, szerintem azt fogom levesnek megcsinálni.
Kacsát sütök mellé, illetve magamnak halat, mert azt csak én szeretem a családban 🙄 illetve párom szereti a májas tölteléket, ha jut időm azt fogok csinálni még
Köret nem lesz, csak saláta, francia sali vagy krumpli sali
Süti nem lesz, mert jön párom anyja, én anyum, szinte biztos hogy hoznak ezer féle bejglit
Sütni: mézeskalács, linzer, kuglóf, püspökkenyér, kókuszgolyó.
Főzni: 24-én, szenteste: aszalt szilvával és gesztenyével töltött csirke, krumplipüré, almaszósz; 25-én: húsleves gazdagon, rántott hús, rántott sajt, rizs. 26-án: még nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!