Mit fogtok főzni sütni karácsonykor és főleg mikor?
mi a kedvesemmel sütni nem fogunk, azt az anyukáink elintézik (diós, mákos, gesztenyés bejgli, mézeskalács stb.)
Kifejezetten főzni sem szoktunk, hanem a karácsonyi vacsi sokféle "büfé kajából" áll, mint tatárbifsztek, sonkatekercs, sajttekercs, különféle majonézes saláták, svédgomba meg ilyenek. Lesz egy kis sülthusi is, mert 21-én az anyóséknál disznóvágás lesz.
A kaják elkészítése az 23-án este és 24-én lesz, mert mi 22-23 még dolgozunk.
Nálunk 24-én van a nagy sütés főzés.
Szent estére vacsorára mindig hal van: halászlé, s valami sült hal burgonyával.
Emellett elkészítjük a többi fogást is másnapra:
Francia saláta, póráhagyma saláta, ami mellé sonkát, szárazkolbászt kínálunk.
Töltött káposzta.
Pulyka vagy kacsa húsból pecsenye, rizs.
Sütemény:
Rigó Jancsi, Gesztenye kocka.
nalunk azert van karacsonyozas:)
en, ugy csinalom hogy elotte nap megsutom a sutiket,23 an! kekszes puding, banantorta,mezes kremes,kokusz kocka
meg a salatat is megcsinalom a krumpli tojas salatat,meg a fasirtot, es akkor 24 en meg a huslevest, toltott kaposztat,birka porkolt krumplival,sajjtal sonkaval toltott pulykamellet!
Mi főként 23-án főzünk: egy hatalmas adag szárma lesz, ami ugye felmelegítve a legjobb... A halat nem szeretjük, így az nem lesz.
Süti lesz méteres kalács, diós- és mákos bejgli, Mirinda szelet, zserbó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!