SOS! Nyíregyházán mely éttermek, kajáldák vannak nyitva most karácsonykor? (24. ,25. ,26. )
Azok, ahol hajléktalanok melóznak, vagy az egész személyzetnek meghalt az összes hozzátartozója.
Vagy soha nem is volt családjuk, az olyan f-opók miatt, akik karácsonykor is a vendéglátósokon élősködnek.
Vagy olyan vérbajos g-ci a főnökük, akit egy jobb világban nyilvánosan akasztanának fel.
Jó étvágyat gy-kér. Gondolom anyu nem főzött, mert kint melózik az utcán.
-egy szakács-
1-es, mondanám, hogy igazad van, csakhogy a vendéglátás is egy szolgáltatás. Én benzinkúton melózom, ma is és holnap is megyek este 6-tól reggel 6-ig, sőt 31-1-én is mindkét nap.
Tegnap 23-án szabadnapos voltam, akkor tartottuk a családi karácsonyt.
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy boldoggá tesz, engem, vagy az asszonyt, de ez van a szolgáltatóiparban és a vendéglátásban a világon mindenütt.
Persze, ez igaz. El is mondtam szépen, milyen helyek vannak nyitva, lehet oda menni nyugodtan. Még jó étvágyat is kívántam.
Remélem nem köpnek a kérdező kajájába, és hasmenés mentes karácsonya lesz. Tényleg. Őszintén.
Nem erről van szó te is tudod! Hanem arról, hogy a személyzet sem az étteremben, sem a benzinkúton - és még millió más helyen sem - nem töltheti otthon a karácsonyt, de ettől még nem kell legyalázni a kuncsaftot, mert nem ő tehet róla. Téged sem küldene el a benzinkutas, a mentő, a tűzoltó, a buszsofőr, ha karácsonykor valamiért ne adj Isten szükséged lenne rájuk.
Gondolom a Kérdező sem azt várja el, hogy az étteremben a személyzet elénekelje neki a "Mennyből az angyalt" a feeling kedvéért, csak enni szeretne egy arra a célra létrehozott egységben!
Ne dühöngj, békés, boldog karácsonyt neked!
NEM 5-ös, vagyon rosszul látod!!!
Rendőrséggel, meg mentőkkel ne hasonlíts össze egy éttermet! Nem létszükséglet!
Nem alapvető szolgáltatás!
Egy szimpla üzlet! Mint egy cipőbolt, vagy egy barkács bolt!
A tulaj dönti el, nyitva lesz e. Pusztán egyéni döntés kérdése, ezért is létezik maga a kérdés, hogy mely éttermek lesznek nyitva!
Mert a legtöbb helyen felfogják, hogy a szolgáltatás nem egyenlő azzal, hogy valahol szolgák dolgoznak, és kötelező szolgálniuk.
Szó nincs erről, ez nem tudom miféle képzelgés, hogy egy étteremnek alapvető a szolgáltatása, ezért nyitva kéne lennie.
Még a Mcdonalds is zárva van, legalább 1 nap. Vagy 2.
Ebből is látszik, milyen képlékeny, hogy ez pusztán önkényes döntés, ami a pénzéhségtől függ.
Nem kell ebbe belemagyarázni semmi felebaráti szolgáltatást, meg alapvető ellátást.
Sajnos még mindig olyan világban élünk, csupán telhetetlen emberek önkénye dönt. Szólhatnak a törvények arról, így meg úgy tilos kinyitni pl nemzeti ünnepeken, vagy más munkaszüneti napon. Sokan még most is magasról szarnak rá.
Köszönöm, tényleg okosabb lettem! Kedves első válaszoló, inkább csak Boldog Karácsonyt szeretnék kívánni! :)))))
Valaki esetleg tudna valami éttermet ajánlani? Köszönöm előre is!
Rákerestem itt a nyíregyházi éttermek szavakra. Ez volt az első kérdés a listában. Hát nem semmi. Amit a kedves szakács válaszoló művelt.. Hű.
Ilyen rosszindulatú életunt embert ... Szerintem senki nem kényszerített rá hogy szakács legyél. Ha utálod a szakmádat, válthatsz. Van ezer más szakma amit csinálhatsz. Tudomásul kell venni, hogy akinek ilyen a munkája, van hogy ünnepek alatt is dolgozik. Turizmusban dolgozok. Úgyhogy tapasztalatból beszélek. De azért ilyen hangnemben irogatni durva :O Szegény kérdező csak egy egyszerű kérdést tett fel.
Ez az oldal volt az utolsó próbálkozásom, hidd el kedves azelőtt bújtam a google-t, a térképet, facebook-ot, mindent ;)
Utolsó válaszolónak: Igen, én is ugyanígy látom a dolgokat ahogyan te! Tudtommal ez az oldal azért is van, hogy segítsünk a másiknak. Na de hál'istennek találtunk a magunk végső erejével mégis egy nyitva tartó éttermet, és ez a lényeg.
UI.: Én sem degradálok egy beteget sem, amikor az ünnepnapokon dolgozom, mert ezzel jár a választott szakmám. Ez leginkább a kedves szakács kommentelőnek szól! Üdv.: Egy ápolónő:)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!