A tegnap bepanírozott és lefagyasztott sertéskarajt nem késő karácsonykor kisütni?
Elvileg nem célszerü 3 hónapnál tovább fagyasztani, mert elkezdhet avasodni és az íze nem lesz olyan jó. De romlott nem lesz, tehát egészségügyileg fogyaszthaó minden káros következmény nélkül, csak nem biztos, hogy ízlik is.
Én a helyedben nem várnék ezzel karácsonyig, már jóva korábban megsütném.
Attól függ, frissen volt véve, vagy már eleve fagyasztóból vetted ki? Fagyóból kiolvasztott - panírozott - visszafagyasztott húst én nem tárolnék hónapokig, eleve a visszafagyasztás már necces.
Ha frissen volt véve, és csak panírozás után van fagyasztva, úgy azért sokáig eláll.
Elvileg nem, mert ha jól számolom, bő 2,5 hónap van karácsonyig nagyjából.
DE! Pont karácsonyi ünnepi ebédre-vacsorára nem kockáztatnék vele. Képzeld el, ha mennek hozzátok vendégek, te meg sütöd a fagyóból kivett húst, és hót száraz lesz.
Lefagyaszthatod, de inkább egyétek meg előtte, karácsonyra meg vennék a helyedben frisset. Az a biztos.
A fagyasztóból kivett, panirozott hús miért lenne szárazabb, mintha nem fagyasztották elötte?
Ugyanis semmi különbség sincs közte, feltéve, hoyg fagyottan kezdi sütni a kérdezö, akkor ugyanis nem szárad ki még véletlen sem.
Sok éves tapasztalat, hogy semmi különbség sincs a kétféle rántott hús közt, volt már többször olyan, hogy nagyhangú ismerös közölte, a fagyasztott ehetetlen, csak a friss jó - ere teszteltettem vele, hogy asok szelet közül melyik a friss és melyik a fagyasztott, még véletlen sem találta el egyszer sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!