Egy nappal hamarabb kivesze3d a fagyasztóból, kienged és főzhetsz belőle levest.
2018. ápr. 3. 16:03
Hasznos számodra ez a válasz?
2/13 anonim válasza:
Én csak ízesíteni szoktam vele a levest, főleg ha nagyon sós a sonka.
2018. ápr. 3. 16:15
Hasznos számodra ez a válasz?
3/13 anonim válasza:
Nyalogatod a bableves mellé :D
Bocs, de ennyire életképtelen ne legyél már.
2018. ápr. 3. 16:20
Hasznos számodra ez a válasz?
4/13 anonim válasza:
Nem csak belerakod a babot és kész, hanem fokozatosan kevered vízzel és folyamatosan kóstolsz, így kerülöd el hogy durván sós legyen a leves.
2018. ápr. 3. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?
5/13 anonim válasza:
Csak úgy lesz bablevesed, ha a kiengedett sonkalébe belefőzöl babot is!
2018. ápr. 3. 16:27
Hasznos számodra ez a válasz?
6/13 anonim válasza:
Nyugtass meg Kérdező, hogy nem komoly a kérdés!
2018. ápr. 3. 16:29
Hasznos számodra ez a válasz?
7/13 A kérdező kommentje:
6-os! április 1-én akartam kiírni, da akkor nem volt sonkám. Így jó?
Az előző napi kiengedésre gondoltam én is, csak abban nem vagyok biztos, hogy a lassú kiengedés közben nem romlik-e az értéke. Illetve nem romlik-e meg.
Nyilván nem 100% sonkaléből gondoltam levest barkácsolni.
Jobb lett volna esetleg kisebb tömbökbe fagyasztani, s akkor mehet egyenként a forró levesbe?
2018. ápr. 3. 16:53
8/13 anonim válasza:
"Nyilván nem 100% sonkaléből gondoltam levest barkácsolni."
Hát pedig ha kiáztattad előtte, akár többször cserélted rajta az áztatóvizet, akkor annak nem szabad ehetetlenül sósnak lennie és akkor a 100%-os sonkaléből is barkácsolhatsz levest, csak előnyére válik.
Persze én ezt nem tudhatom, mert csak egy egyszerű szakács vagyok.:)
A válaszokon meg ne sértődj meg, a kérdést úgy tetted fel, mint aki szellemi fogyatékos, ennek megfelelő válaszokat kaptál.
2018. ápr. 3. 17:03
Hasznos számodra ez a válasz?
9/13 anonim válasza:
Ha időben eltetted fagyasztóba, akkor nem romolhat meg idejekorán. Én húsleves lét szoktam lefagyasztani, amit különböző zöldséges krémlevesekhez használok fel. Általában nem magától hagyom kiolvadni, hanem beteszem a mikróba éthordóstul olvasztó funkcióra, és amikor már annyit engedett, hogy ki tudom szedni az edényből, (ez 10 perc) utána mehet a tűzre a fazékban, mert ott már hamar felolvad a jégkása. Úgy gondolom ezzel hogy nem várok fél napot hogy magától kiolvadjon, csökkentem a romlandóságát az újabb ételnek. Bele kell számítani, hogy a lé is már volt elő pár órát míg kihűlt, mire eltetted , és biztos, hogy nem azonnal. Pl. egy húsleves sima hűtőben kb. 3 napot áll el, de ha az eltett levéből újra főzök valamit, akkor azt legfeljebb 2 napnak számolom. A sonkalébe nyalj bele, hogy ennyire sós, ez alapján sózd a levest, és lehet még hígítani is rajta. A lé ízesítésnek van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!