Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Bableveshez mennyit kell...

Bableveshez mennyit kell áztatni a babot és hogyan? Minimum és maximum? Pici szemű vagy nagyszemű babot?

Figyelt kérdés

2017. okt. 20. 21:36
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Bármely szárazbabot a másnapi ebédhez előző este áztatom be több centivel ellepő, nem jéghideg vízbe.

Rövidebb áztatást nem tudom, nem javaslom. Puhítani főzés közben szódabikarbónát hallottam, még nem volt rá szükségem.

2017. okt. 20. 21:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
69%
Előző este áztasd be, az elég.
2017. okt. 20. 22:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:
de baj-e ha két napig ázik? ez lett voln aa kérés lényege
2017. okt. 21. 00:38
 4/10 anonim ***** válasza:

A minimum a semmi áztatás. Én nem szoktam. Főleg a kicsi fehérbabot nem.

Elég, ha előző este beáztatod.

2017. okt. 21. 02:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
Túlságosan nem lehet beáztatni, de megromolhat, ezért nem jó két napig áztatni.
2017. okt. 21. 13:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
Ha sokáig áztatod, áll a vízben, egyszerűen bepimpósodik, nem áztatnám olyan sokáig. Inkább szűrd le és úgy rakd a hűtőbe, azt a + 1 napot kibírja ott!
2017. okt. 22. 10:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
Mennyit? Ahány tányér, annyi marék. Vigyázz, nem összmarék, csak síma marék!! Ha nagyétkűek is lesznek az asztal mellett, akkor még esetleg 1-2 marék plusz, biztosan elég lesz.
2017. okt. 22. 10:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
5%
Ne áztasd!-ha beáztatod,kiáznak azok a vegyületek amiktől jókat lehet fin...gani! bablevesben az a lényeg hogy jól megfin...gasson. ne áztasd be!
2017. okt. 22. 20:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

A minap egy rádióműsorban Buday Péter mesterszakáccsal volt egy műsor, aki azt mondta, hogy minden babot 2 teljes napon át áztat, közben a vizet cserélgeti rajta.

A lényege az volt, hogy pont a szélhajtó elemek kiáznak belőle, majd úgy lehet készíteni belőle bármit, mint bármilyen más friss/fagyos zöldségekkel, vagyis rövid párolási/főzési idővel.

Ez is egy módszer, talán érdemes is lenne kipróbálni.

Jómagam fél kiló tarkababot főzök meg bablevesnek (persze zöldségek is kerülnek bele, valamint csipetke )6 főre bőségesen elegendő.

Eddig én is egy éjszakán át áztattam a babot, de mindig főtt meg időben. Ekkor jött a segítség, egy kis (késhegynyi) szódabikarbóna, ami segített a bab puhulásában.

2017. okt. 23. 10:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
** ..nem mindig főtt meg időben...
2017. okt. 23. 10:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!