Bableveshez mennyit kell áztatni a babot és hogyan? Minimum és maximum? Pici szemű vagy nagyszemű babot?
Bármely szárazbabot a másnapi ebédhez előző este áztatom be több centivel ellepő, nem jéghideg vízbe.
Rövidebb áztatást nem tudom, nem javaslom. Puhítani főzés közben szódabikarbónát hallottam, még nem volt rá szükségem.
A minimum a semmi áztatás. Én nem szoktam. Főleg a kicsi fehérbabot nem.
Elég, ha előző este beáztatod.
A minap egy rádióműsorban Buday Péter mesterszakáccsal volt egy műsor, aki azt mondta, hogy minden babot 2 teljes napon át áztat, közben a vizet cserélgeti rajta.
A lényege az volt, hogy pont a szélhajtó elemek kiáznak belőle, majd úgy lehet készíteni belőle bármit, mint bármilyen más friss/fagyos zöldségekkel, vagyis rövid párolási/főzési idővel.
Ez is egy módszer, talán érdemes is lenne kipróbálni.
Jómagam fél kiló tarkababot főzök meg bablevesnek (persze zöldségek is kerülnek bele, valamint csipetke )6 főre bőségesen elegendő.
Eddig én is egy éjszakán át áztattam a babot, de mindig főtt meg időben. Ekkor jött a segítség, egy kis (késhegynyi) szódabikarbóna, ami segített a bab puhulásában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!