Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Csak én érzem úgy, hogy a...

Csak én érzem úgy, hogy a vegánizmus kb olyan, mint ha vallás lenne?

Figyelt kérdés
Nekem nem szimpatikus, hogy etikátlannak kiáltják ki a húsevést és beleszólnak mások táplálkozási szokásaiba. Olyan, mintha divattá vált volna. Régen nem volt ilyen. Voltak vegák, de azok nem dicsekedtek azzal, hogy vegák és ki sem derült róluk. Ellenben a vegánok mozgalmat indítanak a húsevés ellen és mindenbe beleszólnak. Eleve lenézik azt, akik húst esznek.

2019. aug. 29. 22:37
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Sokan nem ismerik a vegetárianizmus történetét és a veganizmusét sem. Alapvetően azt kellene megérteni, hogy a vegetariánusok abban bíztak nagyon hosszú ideig, hogy az emberek szépen-lassan rá fognak térni a kevesebb hús fogyasztására és megszűnik a haszonállatok ilyen mértékű felhasználása. A vegánok már nem hisznek ilyesmiben felvilágosítás-térítés nélkül, ezért a 2000-es évek derekán erős mozgalmi munkába kezdtek.

Legalábbis azok, akik ezt tevékenyen is akarták támogatni.

"Eleve lenézik azt, akik húst esznek."

Ezzel már Püthagorász, Leonardo da Vinci és Tolsztoj is így voltak, vagyis nem lenézték, de magukat növényi étrenden magasabb erkölcsűnek gondolták, mint húsevő polgártársaikat. A vegánok közül sokan csak ezt a fajta gondolkodásmódot viszik tovább.

Ezt lehet trollkodásnak is gondolni, de mindennek elég komoly erkölcsfilozófiai háttere van...

2019. okt. 8. 03:29
 12/12 anonim ***** válasza:
Szerintem nem nézik le, aki húst eszik, csak beképzeled magadnak. Nem vagyok vegán, de képes vagyok az ő nézőpontjukból gondolkodni. Szerintem is bűn, etikátlan a húsevés, ehhez nem kell vegánnak lenni. Más kérdés, hogy az emberiség fejlődéséhez szükség volt az állatvilág kihasználására. Ettől még nem elfogadható erkölcsileg.
2020. nov. 11. 06:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!