Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Aki vegán tarthat háziállatot?

Aki vegán tarthat háziállatot?

Figyelt kérdés

2019. jún. 20. 23:06
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
13%
Nem vagyok vegán, de mégis ismerem az eszméjüket. A vegánság nem az állat allergiáról szól..
2019. jún. 20. 23:16
 2/18 anonim ***** válasza:
93%
Mentett vagy már meglévő állatokat. Élőlényt vásárolni nem vegán.
2019. jún. 20. 23:22
 3/18 anonim válasza:
43%
Miert ne tarthatna? A vegan elet arrol szol hogy az illeto nem eszik hust,ettol fuggetlenul tarthat. Nagy tiszteletem a veganoknak,borzalmasan sajnalom az allatokat meg a csirket amit epp megeszek azt is de nagy ero lemondani a husrol.
2019. jún. 21. 00:26
 4/18 anonim válasza:
35%

Mondjuk az minimum kínos, amikor vegánként valaki állatot tart és más állatokból készült étellel eteti, mondjuk a macskáját, vagy a kutyáját!

Ezért tartom én az egész vegán dolgot képmutatásnak meg divatnak! Ő nem eszik, de simán megveszi az állati feldolgozott terméket és egy másik állattal megeteti!

2019. jún. 21. 05:48
 5/18 anonim ***** válasza:
78%
#5. És az mennyivel jobb mikor az állatot is vegánságra kényszeríti? Mert olyan is van. Ragadozó állattól megvonni a húst nem állatkínzás és természetellenes?
2019. jún. 21. 06:26
 6/18 anonim ***** válasza:
76%

Nem. És nem utazhat repülőn, autóban se kéne, mert környezetszennyező. És nem is lovagolhat, mert az állatok kihasználása. Ne hordjon bőrt, de műbőrt se, mert az sosem bomlik le és ártalmas az élővilágra.

Nem gyanús, hogy tök mindegy mit csinálsz, valakinek úgysem leszel "elég vegán?"

2019. jún. 21. 06:34
 7/18 anonim ***** válasza:
67%
Én egyszer beléptem egy vegán csoportba,hogy recepteket gyűjtsek. Akkor lett elegem,amikor kb.letámadtak és gyilkosnak neveztek egy lányt,mert mézet evett.. .mert azt a méhek nem neki csinálják.. ez kiverte a biztosítékot és kiléptem a csoportból. Azért ne már...
2019. jún. 21. 07:11
 8/18 anonim ***** válasza:
27%
Az összes vegán buta, mint a föld. Hagyd rájuk..
2019. jún. 21. 07:13
 9/18 anonim ***** válasza:
83%

Attól függ, mennyire veszi szigorúan.

De ha tart, akkor

- tartson növényevőt (pl. nyulat, tengerimalacot, hörcsögöt)

- egy húsevőt ne akarjon sárgarépán felnevelni, mert az állatkínzás; az állat könnyen megbetegedhet vagy akár el is pusztulhat!

2019. jún. 21. 07:24
 10/18 anonim ***** válasza:
83%

A "tart" szó eléggé félrevezető, mert a régi rabszolgatartói gazda-rabszolga viszonyból származik, de manapság egy érzelmileg valamennyire is intelligens ember általában családtagként tekint a vele élő társállatokra. A szó modern értelmében sosem lesznek egyenlőek, de egyfajta alá-fölérendeltségi viszony még a szülő-gyermek kapcsolatokban is elvitathatatlanul jelen van. Egy felelős, átgondolt szülő az utóda jól felfogott érdekében irányt mutat a gyerekének, korlátokat állít fel, parancsol neki, mégsem mondanánk, hogy "tartja" a gyerekét. (Bár sajnos sokan felelőtlenül viselkednek a gyerekükkel, kvázi "tartják őket".) Hasonló a helyzet az ember-társállat esetében is. Az ember felelősségére lett bízva a nonhumán állat, tőle függ, de mégsem "tartja", hanem neveli, együtt él vele.

Ez a "vegánként adhatunk-e a háziállatnak állati eredetű ételt" kérdés eléggé megosztja a vegán közösséget. Feljebb már említették, hogy állatot vásárolni nem vegán. Ez így van. Viszont amikor már van egy húsevő társállatom, vagy az utcáról mentek egyet, akkor vegánként lehetetlen helyzetbe kerülök, mert nem maradt jó döntésem. Két dolgot tehetek:

1) Megveszem az ételt az társállatomnak.

2) Nem adok neki enni, az utcára teszem.

Mindenki el tudja dönteni a saját lelkiismerete szerint, hogy melyik döntéssel képes jobban együtt élni.

2019. jún. 21. 09:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!