Most akkor a szójatej jó a szervezetünknek vagy nem?
Szerintem a házi mandula vagy kesu esetleg zabtej sokkal egészségesebb.
A boltiakban rengeteg más összetevő van a szója meg eléggé megosztò alapból.
Már ott mérgező, hogy szója.
Én laktóz érzékeny vagyok, de alapból nem szeretem a tejet, simán meg lehet lenni nélküle
A szója alapvetően nagyon egészséges, fehérjedús, ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag.
A hormonos butaságot el kell felejteni. Egyrészt nincs olyan hogy növényi hormon ez egy kitaláció. A növények (minden növény) fitoösztrogéneket tartalmaznak melyek a női ösztrogénhez hasonló de azzal nem megegyező vegyületek. A babfélékben (nem csak a szójababban), olajos magvakban (főleg szezámmag, stb), gabonákban van a legtöbb belőlük, az átlagember egy nap eleg sokat fogyaszt belőlük - és jogosan mert nagyon egészségesek. Még a sörben is vannak fitoösztrogének.
Szóval akinek eddig a sörtől és a bablevestől nem nőttek mellei annak a szójától se fognak.
Viszont abban egyetértek hogy a bolti növényi tejek nagyon rosszak, bár a tehéntejnél nyilván minden jobb; mert abban tényleg növekedési hormon van...
Érdemes otthon készíteni a növényi tejeket, mindegy hogy szója vagy mandula vagy éppen zab, sokkal finomabbak és egészségesebbek is!
"Egyrészt nincs olyan hogy növényi hormon ez egy kitaláció"
igazad is van, meg nem is. a növényi hormonok szerkezetükben egyáltalán nem hasonlítanak az állati hormonokhoz, teljesen más (sokféle) molekulaszerkezetűek. a növényi hormonok egy gyűjtőfogalom azokra a növényekben megtalálható vegyületekre, amiknek hormonhatásuk van. ilyen pl. az etilén, ami egy gáz, az érésben segít, vagy az abszcizinsav, ami a magnyugalmat szabályozza a gibberellinekkel, amik ezen kívül még sok mást is szabályoznak.
"A hormonos butaságot el kell felejteni. Egyrészt nincs olyan hogy növényi hormon ez egy kitaláció. A növények (minden növény) fitoösztrogéneket tartalmaznak melyek a női ösztrogénhez hasonló de azzal nem megegyező vegyületek. A babfélékben (nem csak a szójababban), olajos magvakban (főleg szezámmag, stb), gabonákban van a legtöbb belőlük, az átlagember egy nap eleg sokat fogyaszt belőlük - és jogosan mert nagyon egészségesek. Még a sörben is vannak fitoösztrogének."
Pontosan, nem is eszem ilyeneket évek óta, és sokkalta egészségesebb vagyok.
Mind mind amit leírtál mérgező.
Meg nem mindegy mennyi. Pl a szója, len, szezámmag mérgező mennyiség önmagában. Ezután a hárma után tized annyi van a következőben és fokozatosan csökken. Gabonában már alig, de az alapból egészségtelen és hízlaló.
Elég megnézni a nagy szójafogyasztó népeket(japán, kína), úgy néznek ki mint a gyerekek, alacsonyak, nem alakultak ki a nemi jellegek stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!