Csak én érzem úgy, hogy a vegánizmus kb olyan, mint ha vallás lenne?
Valóban vannak a vegAnizmusnak valláshoz hasonló jellegzetességei. De ezt nem minden vegán követi, ahogy nem minden hívő jár vasárnaponként templomba se, és nem minden vallási normát egyformán tartanak be. A vegánok között is vannak hangos térítők, de rengeteg olyan is, aki csak szeretne a saját nézetei szerint élni.
Nem tudom, téged miért zavarnak annyira a vegánok. Ha nem értesz egyet az elveikkel, ne foglalkozz velük. Én sem gyártok magamnak problémát abból, hogy léteznek Jehova tanúi, vagy bármely vallási mozgalom, amihez nem szeretnék csatlakozni. Ha megpróbálnak téríteni, udvariasan elmondom, hogy ez engem nem érdekel és kész. És ha lenéző megjegyzést tesznek, akkor mi van?
Egyetlen kedves mondattal le lehet építeni a térítőket. Felesleges magadat bosszantani ezzel.
Nem, a veganizmus nem vallás hanem egy állatjogi/állatvédő mozgalom, melynek célja az állatokkal szembeni kegyetlenség visszaszorítása és eltörlése. A hagyományos kutya-cica védőkkel szemben a vegánok minden állat jogaiért kiállnak, a haszonállatokért is. Nem álszenteskednek, hanem tudatosan elutasítanak MINDENT amihez az állatok kihasználására vagy megölésére van szükség. A tollpárnától kezdve a bőrön át a tojásig.
Aki egy jogi/etikai mozgalmat vallással kever, annak súlyos pótolnivalói vannak az általános műveltség terén.
"A hagyományos kutya-cica védőkkel szemben a vegánok minden állat jogaiért kiállnak, a haszonállatokért is."
Részemről egy állat, semmiben sem különbözik az embertől, sőt igazándiból az ember is egy állatfaj. Nem vagyunk sem jobbak, sem felsőbbrendűek más állatoktól, csak másmilyenek. Minden állatfaj a maga módján másmilyen, noha gerincesként, emlősként sok más állathoz hasonlóan, nekünk is van szőrös bőrünk, 2 szemünk, fülünk, vesénk, szívünk stb. Sőt még az érzelmeink is ugyanazok: félelem, bánat, szeretet, harag, féltékenység, stb. Ők is védelmezik és aggódnak gyerekeikért ha bajban vannak, a fiúk udvarolnak a lányoknak, és még lehetne sorolni, a lényeg, akik próbálnak tenni az állatok jogaiért, hasonlóan tekintenek rájuk, nekik is csak egy egyszeri életük van az univerzum óráján, és ha mindenkit nem is lehet megmenteni, de ha csak pár más élőlénynek sikerül megmenteni az életét, vagy jobbá tenni azt, az is számít.
Jesszusom utolsó, ilyen buta sem magadtól lettél remélem - mondd, hogy fejre ejtettek gyerekkorodban?
Az állatvédelem az állatok SZÜKSÉGTELEN, FELESLEGES bántalmazása és megölése ellen irányul.
Egy ragadozónak mint a párduc az életbenmaradásához szükséges elennie a prédaállatot.
Az ember, lévén mindenevő (mely állatok pl. a majomfajták a természetben 96-97% növényi étrenden élnek, kevés rovarral vagy apró emlőssel kiegészítve) nincs rászorulva az állati termékekre, tökéletes egészségben tud élni bármiféle állati "élelmiszer" nélkül. Emiatt minden olyan tevékenység, ami az állatoknak az ember által szenvedést okoz felesleges; hiszen nincs rá szükségünk az életbenmaradáshoz vagy a megfelelő egészséghez.
Az ilyen tevékenységek elítélendőek, ezért ellenzik az állatvédők.
Értsd:
Szituáció 1: nincs szükséged a disznó húsára, de megölöd az állatot és megeszed. Ezt ellenzik.
Szituáció 2: a párduc ragadozó (és nem gondolkodó intelligens lény) létére csak a húsból tud azokhoz a tápanyagokhoz jutni, amely segítségével életben maradhat, így vadászik és öl, elfogyasztja a prédaállatot. Ezt nem ellenzi senki.
Szituáció 3: egy lakatlan szigeten vagy és minden mérgező, csak halat tudsz fogni, na itt sem ellenezné egy állatvédő sem, ha megeszed a halat az éhhalál elkerülése végett.
DE nem vagyunk lakatlan szigeten, és télen-nyáron elérhető termédek növényi élelmiszer, mellyel mint írtam, tökéletes egészségben el lehet éldegélni. EZÉRT illogikus és etikáltlan dolog állatokat bántalmazni vagy ölni a saját örömödért (pillanatnyi ízélmény).
nem csak a húsevőknek de még a többi vegánnak is beszólnak
ezért nem is reklámozom hogy az vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!